DVIJE BRONCE OVE GODINE

Za srpskog izbornika najbolji su rukometaši - Hrvati

25.10.2012 u 12:32

Bionic
Reading

Iako je Lino Červar često puta znao reći - hrvatski su rukometaši najbolji na svijetu, znali smo to protumačiti kao subjektivno razmišljanje trenera koji je s našim rukometašima provodio tjedne, mjesece i godine. No sada je Červarove riječi potvrdio i izbornik srpske reprezentacije Veselin Vuković

Srpski je izbornik, Veselin Vuković, morao pred Upravnim odborom Rukometnog Saveza Srbije braniti izvješće o svemu učinjenom uoči i za vrijeme Olimpijskih Igara u Londonu.

'Pokazalo se da je izuzetno teško dostići vrhunsku formu dva puta u kratkom vremenskom razdoblju. O tome govori i podatak da najbolje reprezentacije s Europskog prvenstva, nisu ostvarile vrhunske rezultate u Londonu. Jedino se Hrvatska uspjela ponovno okititi brončanom medaljom. Ipak, smatram da je Hrvatska u ovom trenutku najkvalitetnija reprezentacija na svijetu pa da se ta bronca čak može smatrati i kao neuspjeh', rekao je Vuković, a prenosi portal balkan-handball.com.

Da podsjetimo, u siječnju je Srbija bila domaćin EP-u, a medalje su osvajale: Danska zlato, Srbija srebro ter Hrvatska broncu. U kolovozu pak, na Olimpijskim igrama u Londonu - medalje su uzeli - Francuzi zlato, Španjolci srebro, Hrvati broncu.