ICE FEVER

Za spektakl u Areni karata skoro više nema

02.01.2012 u 15:21

Bionic
Reading

Bliži se hokejaški spektakl u zagrebačkoj Areni gdje se očekuje da će 'medvjede' u sedam utakmica gledati preko 100 tisuća gledatelja, a već dosad je prodano preko 75 posto karata. Zato i ne čudi da u Medveščaku trljaju ruke

Za hokejski spektakl Arena Ice Fever tijekom kojeg će zagrebački Medveščak u Areni Zagreb u 14 dana odigrati 7 utakmica EBEL lige prodano je već od 75 do 80 posto karata, izvijestio je klub na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljeno i novo pojačanje 'medvjeda' Kanađanin Matt Siddall.

'Proračun za ovogodišnji projekt Arena iznosi oko 3,5 milijuna kuna što je za oko milijun kuna više nego lani kada su se u Areni odigrale četiri rasprodane utakmice', rekao je glasnogovornik kluba Ranko Vučinić.

Postavljanje leda, koje košta oko 1,7 miliuna kuna već je započelo, a prvi trening na ledu 'medvjedi' će odraditi u subotu, a prva utakmica u Areni, koja ima kapacitet 15,200 sjedala, igra se u nedjelju 8. siječnja kada u Zagreb stižu slovenske Jesenice.

'Organizacija Arena Ice Fevera ide lagano, i zbog iskustva od prošle godine, te vjerujemo da ćemo ponovno imati rasprodane utakmice koje su nam vrlo važne jer u njima možemo osigurati plasman u drugi krug natjecanja', kazao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Početak "Ice Fevera" jedva čeka i trener Medveščaka Marty Raymond kojemu će to biti prvo iskustvo u najvećoj zagrebačkoj dvorani.

'Na YouTubeu sam vidio snimke s prošlogodišnjeg spektakla i bio sam oduševljen. Atmosfera me podsjećala na utakmice u Staples Centru', kazao je Raymond.

Novi igrač Medveščaka, 27-godišnji napadač Matt Siddall, koji bi trebao biti zamjena za ozlijeđenog Pascala Morencyja, debitirat će za 'medvjede' na prvoj utakmici Arena Ice Fevera protiv Jesenica.

'Ne znam hoću li moći zamijeniti Morencyja, ali ću se truditi da pomognem suigračima. Sigurno je da ću igrati agresivno i štiti suigrače ako to bude potrebno', rekao je Siddall.

Siddall je rođen u Vancouveru, gdje je i napravio prve hokejaške korake. U Medveščak dolazi iz britanske lige gdje je igrao u momčadi Fife Flyers u kojoj je ove sezone odigrao 32 utakmice i postigao 31 bod. Siddall je četiri sezone nastupao za sveučilište Northern Michigan, gdje je igrao i Geoffom Waughom, sadašnjim igračem Medveščaka, koji mu je i preporučio dolazak u Medveščak.