HUMANITARNA AKCIJA

Za Sandru dosad prikupljeno dva milijuna kuna

13.04.2009 u 16:21

Bionic
Reading

Krugom oko Jaruna za Sandru započela je završnica akcije 'Sandra, ti to možeš!' za pomoć hrvatskoj stolnotenisačici i olimpijki Sandri Paović. Nastavila se stolnoteniskim i malonogometnim turnirom te koncertom na Cvjetnom trgu, uz prijenos na HTV-u gdje su sportaši, gospodarstvenici i osobe iz društvenog života Hrvatske odgovarali na humanitarni telefon. Do 23 sata prikupljeno je dva milijuna i 50 tisuća kuna

Humanitarna akcija na Uskrsni ponedjeljak za Sandru Paović je počela na Jarunu gdje se okupilo oko tisuću građana Zagreba, a njih petstotinjak trčalo je, ošetalo, rolalo ili vozilo biciklom krug za hrvatsku stolnotenisačicu. Krug oko Jaruna pretrčao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Točno u podne, pored košarkaškog igrališta na Jarunu, doskočila je tročlana Hrvatska padobranska reprezentacija u sastavu Marko Premužić, Hrvoje Sladetić, Petra Džidara, čime je i Hrvatski zrakoplovni savez podržao akciju.

Nakon toga akcija se nastavila u Domu Lovro Ratković (sportski park Mladosti) gdje se odigrao stolnoteniski turnir na kojem je u šest kategorija nastupilo između 150 i 200 mladih igrača i igračica.

Večernji dio programa započeo je malonogometnim turnirom u Odbojkaškom domu Bojan Stranić (sportski park Mladosti). Na njemu su zaigrale Humane zvijezde Cor Unum protiv momčadi Hrvatskih olimpijaca, Akademija Marić je igrala protiv ekipe 24 sata, a vrhunac malonogometnih događanja bio je dvoboj legendi Dinama i Hajduka.

Istodobno je održan i humanitarni koncert na Cvjetnom trgu gdje su građane zabavljali poznati hrvatski glazbenici.

Za to vrijeme u Studiju 9 HTV-a su brojni hrvatski sportaši i osobe iz društvenog života odgovarali na pozive hrvatskih građana na humanitarni telefon 060 9006.

Na kraju večeri stiglo se do iznosa dva milijuna i 50 tisuća kuna koji je namijenjen za devetomjesečnu rehabilitaciju naše stolnotenisačice. Prikupljena svota će biti još puno veća kada se zbroje donacije tvrtki i građana koje su uplaćene na žiroračun.