POZDRAV IZ AUSTRIJE

Za početak - četiri laka komada Bjeličine momčadi protiv Wolfsberga, Mierez opet promašio penal

24.06.2022 u 21:46

Bionic
Reading

Osijek je rutinski došao do pobjede nad austrijskim četvrtoligašem golovima Miereza, Mancea (2) i Petkovića

Pred oko 700 gledatelja Osijek je u Wolfsbergu, dakako, pobijedio lokalnog austrijskog četvrtoligaša.

U prvoj se prigodi našao Mierez nakon ubačaja Gržana, no iako je bio pravovremen u reakciji, nije uspio loptu u padu skrenuti u mrežu. Već u 10. minuti je bilo 0:1.

Lončar je proigrao Jurčevića koji nesebično asistira Mierezu, a ovaj to ne može promašiti. Jugović glavom nije uspio udvostručiti prednost, nešto kasnije ni nogom, kao ni Hiroš koji se našao u vrlo izglednoj šansi. U 40. minuti vratar domaćih je srušio Miereza koji je bio u naletu prema vratima, bio je to prekršaj za najstrožu kaznu koja je i dosuđena. Međutim, Argentinac je promašio jedanaesterac kojeg, eto, nikako ne uspijeva zabiti...

Mance dvostruki strijelac

U 53. minuti izrazitu prigodu ne koristi Gržan, da bi Miloš namjestio „zicer“ Fućku kojega je Friesacher sjajno obranio. U 65. minuti Mance je pokazao kako reagirati jednostavno i učinkovito, javlja NK Osijek.

Snažno je pucao izvan šesnaesterca i vrlo lijepo naciljao gornji lijevi kut za 0:2. Svega stotinjak sekundi kasnije isti je igrač zabio svoj drugi pogodak, mirno realiziravši situaciju u koju ga je doveo Zebec. Gržan se našao u još jednoj vrlo izglednoj šansi, međutim, nije uspio biti strijelac kao ni Topčagić.

U završnici je Barri pogodio gredu, a Petković preciznim udarcem okončao lijepu akciju Bijelo-plavih u 81. minuti. Imao je Vinko priliku i za drugi gol, ali je prebacio vrata.

Za Osijek su igrali: Barešić (od 60. Sajko), Miloš (od 60. Grgić), Bralić (od 60. Cvijanović), Lončar, Jurčević (od 60. Zebec), Barri, Jugović (od 60. Bakić), Gržan, Hiroš (od 60. Mance), Fućak (od 60. Petković) i Mierez (od 60. Topčagić).