NUŽNA POBJEDA

Za pobjedu u Klagenfurtu 'medvjedi' mijenjaju taktiku

08.03.2012 u 08:55

Bionic
Reading

Nakon zagrebačkog poraza u prvoj polufinalnoj utakmici Ebela protiv KAC-a (0:4), a ako želi dohvatiti finale, Medveščak mora dobiti barem jednu utakmicu u Klagenfurtu. Prvu prigodu za 're-break' ima već večeras

Nakon poraza prije dva dana u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja (0:4), zagrebački Medveščak izgubio je prednost domaćeg terena i sada jednostavno mora dobiti barem jednu utakmicu u Klagenfurtu ako želi dohvatiti finale. U seriji koja se igra do četiri pobjede, KAC vodi s 1:0 i s obzirom na viđeno u Ledenoj dvorani, doima se spremnije od 'medvjeda'.

Zagrepčani će u četvrtak navečer u Austriji gostovati znatno oslabljeni, bez Franka Banhama i Joela Prpica koji su suspendirani zbog nasrtaja na suparnika i tučnjave koja se na kraju pretvorila u masovnu makljažu i to može biti prilično velik problem za Martyja Raymonda. Riječ je o dvojici najiskusnijih igrača, koji u posljednje vrijeme igraju u dobroj formi i njihov izostanak sigurno će se osjetiti na igri Medveščaka.

'Morat ćemo promijeniti igru. Bez Franka i Joela ne možemo igrati onako kako smo uvježbavali, pa ćemo se vrlo vjerojatno oduprijeti Klagenfurtu strpljivim čekanjem svojih prilika, a ne klasičnom napadačkom igrom', kazao je uoči drugog polufinalnog susreta trener Medveščaka.

FRANK BANHAM
Sad ćemo nedostajati Prpić i ja, no i veći dio sezone su nam nedostajala minimalno po dva igrača, pa je sve bilo OK. Navikli smo već na takvu situaciju. Vjerujem da i bez nas dvojice možemo do finala

Nakon masovne tučnjave u Zagrebu valja očekivati da će hokejaši obiju ekipa pripaziti na ponašanje na ledu. Nove nepodopštine bit će sigurno drastično kažnjene, a ni Medveščaku ni KAC-u to u ovom trenutku ne treba.

'Morat ćemo malo pripaziti što radimo na ledu, no to ne znači da ćemo dopustiti hokejašima Klagenfurta da nas udaraju i provociraju. Valjda će i suđenje biti takvo da će nas štititi od njihovih provokacija i podbadanja palicom. Igraju zaista jako prljavo', kazao je u najavi Tomislav Zanoški.

U momčad iz Zagreba vraća se ranije suspendirani Geoff Waugh, a mladi Gal Koren još uvijek na listi ozlijeđenih. Raphael Herburger i Thomas Hundertpfund podijelit će u četvrtak sudbinu Banhama i Prpica pa ce zbog suspenzije propustiti utakmicu u Klagenfurtu. U austrijsku momčad se vraća prgavac Mike Siklenka koji je odradio suspenziju dobivenu još prije 10-ak dana u četvrtfinalnoj utakmici protiv Red Bulla, a na listi ozlijeđenih su Johannes Kirisits, Herbert Ratz i Tyler Spurgeon.