ŠTIT LJUBAVI

Za nju su sekunde bile kao vječnost dok je gledala svojeg supruga i oca njihovo troje djece u gorućem paklu

01.12.2020 u 11:08

Bionic
Reading

O teškoj nesreći Romaina Grosjeana i njegovom čudesnom preživljavanju na VN Bahraina i dalje se piše, a o toj situaciji oglasila se i supruga francuskog vozača Marion

Romain i Marion u vezi su od 2008., a četiri godine kasnije uplovili su u bračnu luku. Imaju dva sina Saschu (7) i Simona (5) te kćer Camile (2). Ona je sigurno najteže proživljavala trenutke kada je njezin suprug na VN Bahraina u trećem zavoju nakon kontakta s Danilom Kvjatom izgubio kontrolu nad bolidom i zabio se u ogradu pri čemu je bolid eksplodirao i prepolovio se od siline udarca.

Grosjeanu je trebalo 26 sekundi da izađe iz goruće olupine, a one su za Marion trajale kao vječnost sve dok nije uspio pobjeći iz vatrenog pakla.

'Očito, nisam sinoć spavala, a morma biti iskrena, ne znam ni što bih napisala, jer riječi ne dolaze lako. Njega će nasmijati jer zna koliko sam pričljiva. On, kojem sam uvijek toliko pisala, u detalje.

Nisam znala ni koju fotografiju objaviti. Onu u plamenu? Njegovu, s ljudima koji su ga spašavali? Olupine auta? Ovu sam stavila pomalo glupo, jer oboje nosimo istu majicu od naslova u GP2. Onu u kojoj oš uvijek spavam. Bilo bi mi draže da na njoj piše 'superjunak' umjesto 'prvak', ali ako treba, dat ćemo posebno napraviti takve. Za djecu, jer tako smo objasnili neobjašnjivo', napisala je na Instagramu Marion te dodala:

  • +34
VN Bahraina Izvor: EPA / Autor: Kamran Jebreili / Pool

'Na Twitteru sam napisala kako ga je 'štit ljubavi' zaštitio. Danas će trebati pronaći druge formule za složiti osjećajne rečenice, za izraziti osjećaje. Naći ćemo ih zajedno. Formule za zahvalnost, za ljude iz liječničke službe. Formule prijateljstva, za Jeana Todta i njegovu nevjerojatnu ljudskost.

Hvala svima koji ste pokazali svoju potporu, ljubav, dobrotu koja nam je svima neprocjenjiva. Hvala obitelji Julesa Bianchija, njegovu ocu Philippeu, o kojem stalno mislim, samom Julesu, Kevinu Magnussenu na njegovim riječima, ekipama Canala + zbog osjetljivosti. Neke ću zaboraviti, oprostite mi.

Hvala našoj djeci koja su ga maknula iz plamena. Hvala njegovoj hrabrosti i neumoljivosti, njegovoj snazi i ljubavi, njegovim fizičkim treninzima koji su ga vjerojatno također održali na životu (Kim, Dan, volim vas).

Nije bilo potrebno jedno čudo, nego više njih.

Ljubim vas.'