STAV 'MLADOSTI'

'Za incident na Hvaru kriv je Šimenc'

30.06.2010 u 09:35

Bionic
Reading

Nakon incidenta na Hvaru i pokušaja silovanja, a u kojem su navodno sudjelovali i vaterpolisti Mladosti, oglasilo se čelništvo kluba sa Save. Na svu sreću, optužbe su se pokazale lažnima, ali igrače i trenera Šimenca čeka disciplinski postupak

Prije par dana, u noćnim satima na Hvaru se dogodio incident koji povezuju s igračima vaterpolskog kluba sa Save. Riječ je o slučaju u kojem je britanska turistkinja prijavila silovanje, pa je nekoliko vaterpolista moralo na policijsko ispitivanje. Trener juniorskih kategorija bivši je proslavljeni reprezentativac Dubravko Šimenc, koji je bio tih dana s igračima na pripremama.

'Razgovarao sam dugo sa Šimencom. On mi je kao sin, ali sam mu rekao da je jako pogriješio što je dopustio taj izlazak. On je na Hvaru predstavljao naš klub, bio je odgovoran za tu djecu, a tako se nije ponašao. Znam da su pripreme bile naporne i da se treba malo opustiti, ali to nije način', rekao je za Večernji list Boško Lozica, v. d. direktora kluba.

Upravni odbor kluba sa Save odlučio je da se protiv igrača, ali i trenera pokrene disciplinski postupak. S obzirom na to da pravilnik kluba ne dopušta automatsku suspenziju, Šimenc će te iste igrače voditi na juniorskom prvenstvu u Zagrebu.

'Sigurno je velik dio krivnje i na igračima. Tako se budući profesionalci ne smiju ponašati. Ako su na pripremama za važno natjecanje, nema takvih noćnih izlazaka. I baš me zanima njihovo objašnjenje zašto su vani ostali dulje nego što im je dopušteno', istaknuo je Lozica, a potom za Večernji list još dodao:

'Moj je stav da se ti igrači suspendiraju i da ne igraju na prvenstvu Hrvatske. Koliko je to igrača? Svi oni koji su se ogriješili o klupsku disciplinu. A jesu li to bitni igrači, to me uopće ne zanima. Ta kazna mora im biti primjer da ubuduće ne naprave ništa slično.'

Cijeli slučaj prokomentirao je Perica Bukić, bivši Šimencov suigrač i predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Sreća je što priča o pokušaju silovanja nije istinita. To bi narušilo ugled vaterpola kao sporta i našeg saveza. Kao bivši sportaš mogu samo reći da je nedopustivo da se u trenažnom procesu za važno natjecanje ostane vani do tri ujutro. Njihovo ponašanje nije nimalo primjereno. Koliko sam čuo, do te večeri dečki su se ponašali profesionalno. No eto, čim ih se malo pusti iz vida, sve se otme kontroli', zaključio je Perica Bukić.