DAN ODLUKE

Za hrvatske rukometaše nije moglo gore, a evo što na sve kaže francuski izbornik

23.01.2019 u 07:17

Bionic
Reading

Hrvatska igra svoju osmu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u rukometu, a suparnik našim rukometašima je stari znalac Francuska koja u susret ulazi sa zastrašujućim nizom od 25 utakmica bez poraza na ovom natjecanju

Trebao je to biti veliki okršaj za kojeg se mislio da će odlučivati o putniku u polufinale, ali dok su Francuzi svoj posao obavili za 'peticu', hrvatski rukometaši su u drugoj fazi po skupinama upisali dva poraza i ostali bez šanse da se uključe u borbu za postolje.

Červarovim izabranicima sada visi i plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre (mora se biti od drugog do sedmog mjesta na SP-u), a čupati se protiv svjetskog prvaka je najgori mogući zadatak.

Jedino dobro je što 'galski pjetlovi' ne trebaju ići s punom snagom, bolje da odmore najjače adute za polufinale...

'Imali smo tu privilegiju da dvoboj između Hrvatske i Njemačke možemo mirno pratiti. Igramo za medalju i to je najvažnije, ali prije svega imamo utakmicu protiv Hrvatske. Nećemo igrati na život ili smrt, jer smo se kvalificirali, ali nećemo se niti opustiti i nastavit ćemo na svoj način. Postoji nekoliko mogućih scenarija, Francuska ne bira protivnike i neće kalkulirati', rekao je francuski izbornik Didier Dinart.

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Francuski pivot Ludovic Fabregas najavljuje novu pobjedu.

'Sretni smo jer je cilj ostvaren i prošli smo u polufinale. Protiv Hrvatske želimo pobjedu. Dužnost je tako igrati u dresu Francuske, bit će važno slaviti zbog samopouzdanja.'

  • +3
Njemačka - Francuska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Soeren Stache/DPA/PIXSELL

Inače, Francusku je na SP-ima zadnja pobijedila upravo Hrvatska, bilo je to u četvrtfinalu SP-a 2013., a od tada traje niz neporaženosti aktualnog šampiona od čak 25 utakmica (23 pobjede i dva remija).