hoće li pristati?

Xavi je spreman preuzeti Barcelonu, ali pitanje je hoće li čelnici kluba prihvaiti njegove uvjete...

29.03.2020 u 22:46

Bionic
Reading

Legendarni španjolski nogometaš i bivša pokretačka snage Barcelone, Xavi Hernandez (40) spreman se vratiti na Nou Camp, ovaj put kao trener. No, njegov je povratak uvjetovan željama koje će mu se teško ispuniti

'Želim se vratiti u Barcelonu i uzbuđen sam zbog toga. S iskustvom koje sam stekao, mislim da mogu pomoći igračima da napreduju', kazao je Xavi Hernandez za lokalni katalonski list La Vanguardia.

'Međutim, to bi morao biti projekt koji počinje od nule, bez toksičnih utjecaja. Sve strukture kluba moraju raditi zajedno, ali konačna odluka je moja', iznio je svoje uvjete Xavi. No, pitanje je kako će na sve to reagirati klupski čelnici, jer legenda ipak traži malo previše slobode kakvu nema niti jedan trener na svijetu...

Xavi je ponikao u Barceloni i u klubu je proveo, računajući sve uzraste, 24 godine. Camp Nou je napustio 2015. godine potpisavši ugovor za katarski Al Sadd, čiji je trener od prošlog svibnja.

U siječnju se nagađalo kako bi mogao naslijediti Ernesta Valverdea, ali je odlučio ostati u Al Saddu.

'Ranije nisam bio spretan, ali sada sam u Al Saddu stekao iskustvo i znanje', dodao je.

  • +10
La liga, Real Madrid - Barcelona Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Otkrio je i nekoliko imena koja bi uključio u svoj projekt.

'To su Carles Puyol i Jordi Cruyff. Oko sebe želim ljude kojima vjerujem', neponemuo je Xavi.

Xavi je rekorder sa 767 nastupa u dresu katalonskog velikana, a s Barcom je osvojio i 27 trofeja pri čemu četiri Lige prvaka i osam naslova španjolskog prvaka.