DVIJE SU OPCIJE

Wimbledon u opasnosti; najvećem teniskom turniru to se dogodilo samo za oba svjetska rata; odluka sljedeći tjedan

26.03.2020 u 09:03

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa poremetila je tenisku sezonu, a organizatori Wimbledona razmatraju mogućnost da travnati Grand Slam odgode ili čak otkažu

Teniski turniri diljem svijeta ne igraju se najmanje do 7. lipnja, ali kako se razvija situacija s koronavirusom nije nemoguće da stanka potraje znatno dulje.

Roland Garros je prebacio svoje održavanje u rujnu iza US Opena, još neki Mastersi razmatraju mogućnost da se uguraju u kalendar poslije kolovoza, a i u Wimbledonu su svjesni kako od njihovog turnira u zakazanom terminu neće biti ništa.

Naime, održavanje Wimbledona je predviđeno u periodu od 29. lipnja do 12. srpnja, no u ovom trenutku izgleda nerealno da će se do tada suzbiti pandemija, a ni organizator ne želi da se mečevi igraju pred praznim tribinama.

Sljedeći tjedan su u All England Clubu najavili sastanak na kojem će definitvno odlučiti hoće li Wimbledon otkazati ii će ga samo odgoditi za kasniji dio godine.

Wimbledon je najstariji i najcjenjeniji turnir na svijetu, održava se od 1877., a jedino je bio otkazan za vrijeme oba svjetska rata (1915-1918., 1940-1945.).

  • +21
Koronavirus Izvor: EPA / Autor: SANJEEV GUPTA