POHVALE BERNIEJA

Williams zaposlio Susie Wolff kao razvojnu vozačicu

11.04.2012 u 15:10

Bionic
Reading

Momčad Williamsa koja se natječe u Svjetskom prvenstvu Formule 1 potvrdila je u srijedu da je zaposlila Britanku Susie Wolff kao svoju razvojnu vozačicu

Osim što će pomagati u razvoju Williamsova bolida, Wolff će i ove sezone, kao i prethodnih šest, nastupati u njemačkoj DTM seriji. Radi se, inače, o supruzi jednog od suvlasnika momčadi Tota Wolffa, no Sir Frank Williams tvrdi da to nije imalo nikakvog utjecaja pri njezinom izboru za razvojnu vozačicu.

'Zahvaljujem Sir Franku što mi je pružio priliku. Formula 1 je krajnji cilj za svakog tko vozi automobilističke utrke. Nadam se da ću dokazati da žene mogu imati svoju ulogu na najvišoj razini autosporta,' naglasila je 29-godišnjakinja iz Škotske.

Njezin ulazak u svijet Formule 1 pozdravio je i prvi čovjek najelitnijeg automobilističkog natjecanja Bernie Ecclestone.

'Ako je Susie brza u automobilu kao što dobro izgleda izvan njega, onda će biti veliki dobitak za bilo koju momčad. A iznad svega, vrlo je inteligentna. Radujem se što ćemo je imati u Formuli 1,' izjavio je Ecclestone.