SLUČAJ VAN PERSIE

Wenger: United je naš neprijatelj!

16.08.2012 u 20:40

Bionic
Reading

Prvi je to put u posljednjih 16 godina, u vrijeme Wengerove ere, da je Arsenal Unitedu prodao nekog igrača i to ni manje ni više nego svog kapetana koji je ranije priopćio kako ne želi potpisati produljenje ugovora koji mu je istjecao sljedećeg ljeta

U razgovoru za televizijsku postaju TF1, francuski menadžer nogometaša Arsenala Arsene Wenger komentirao je prodaju Robina van Persieja Manchester Unitedu za 24 milijuna funti.

Prvi je to put u posljednjih 16 godina, u vrijeme Wengerove ere, da je Arsenal Unitedu prodao nekog igrača i to ni manje ni više nego svog kapetana koji je ranije priopćio kako ne želi potpisati produljenje ugovora koji mu je istjecao sljedećeg ljeta.

'Pojačavanje neprijatelja je još jedna negativna strana poraza. Željeli smo to izbjeći, ali nismo mogli. Iskreno, radije bih ga prodao u inozemstvo, u PSG recimo. Manchester United ga poznaje, kao i njegove kvalitete. On je zaista izniman igrač, vjerujte mi', rekao je Wenger.

'Van Persie je sjajan i uvijek je tužno izgubiti takvog igrača, ali moramo shvatiti ekomonsku stvarnost kao i volju igrača. Kada ne uspijete dogovoriti produljenje ugovora igrača koji je u posljednjoj godini ugovora, ne postoji drugi način nego ga pustiti da ode. Tužno je to jer je igrao za nas osam godina. Sada ima 29, a imao je 21 kada je došao i to je još jedna gorka pilula koju moramo progutati'.

'Puno toga se događalo i preživjeli smo sve, ali ovo je pravi izazov jer je Van Persie zabio 30 premierligaških golova prošle sezone, skoro jedan po susretu. Težak je izazov na našim novim napadačima da ga zamijene. Otvorit će se više prilika za Girouda jer je nastala praznina koju treba popuniti. Ekonomska strana svega jedino je zadovoljstvo, ali novac ne izlazi na teren i ne igra, nego igrači'.