PREKO MAME I TATE

Wayne Rooney otkrio nevjerojatnu priču iz djetinjstva; sa samo 14 godina je na vulgaran način odbio Alexa Fergusona; evo što mu je točno poručio!

28.03.2022 u 21:06

Bionic
Reading

Wayne Rooney, bivši napadač Manchester Uniteda, opisao je kako je na vulgaran način odbio Alexa Fergusona kad ga je pokušao potpisati s 14 godina

Wayne Rooney je 13 sezona proveo u dresu 'Crvenih vragova' i postao jedan od najboljih igrača Manchester Uniteda svih vremena. No njegova najveća ljubav bio je Everton u kojem je proveo prve dvije godine profesionalne karijere prije nego što se zaputio na Old Trafford, a u klubu iz Liverpoola odradio je još jednu godinu nakon rastanka s ManU-om.

Sadašnji igrač-trener Derby Countyja, u drugom razredu engleskog nogometa, nikada nije skrivao koliko je obožavao Everton, a u razgovoru za The Sun otkrio je kada je prvi put odbio poziv manchesterskog velikana. I to na kakav način!

'Sir Alex Ferguson me pokušao potpisati kad sam imao 14 godina. Telefonirao je mojoj mami i tati', pričao je Rooney te dodao:

'Rekli su: 'Alex je na telefonu, Manchester United te želi dovesti'.' A odgovor tada mladog Rooneyja bio je brutalan:

'Rekao sam: 'Reci mu da odje.. Želim igrati za Everton.'

Rooney je svoj san ispunio, već sa 16 godina igrao je za Everton, ali sudbina mu je bila Manchester United koji ga je potpisao u kolovozu 2004. za 37 milijuna eura što je u ono vrijeme bio strašan iznos.

'Kako je vrijeme prolazilo znao sam da moram igrati za Alexa Fergusona. Razlog zašto sam potpisao za United bio je Alex Ferguson', objasnio je Rooney.

Engleski napadač je s Manchesterom osvojio pet prvenstava te po jedan FA kup, Ligu prvaka, Europsku ligu i Svjetsko klupsko prvenstvo.

  • +5
Manchester United - Tottenham, Premiership, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: ANDREW YATES