'zločin' bez zastare

Wayne Rooney će odgovarati zbog ovog brutalnog prekršaja iz 2006.: Napravio sam rupu u njegovom stopalu...

09.02.2022 u 13:52

Bionic
Reading

Engleski nogometni savez (FA) pokrenuo je istragu nakon što je Wayne Rooney u jednom nedavnom razgovoru za medije priznao kako je 2006. godine na utakmici njegovog Manchester Uniteda i Chelseaja namjerno ozlijedio tadašnjeg kapetana Chelseaja Johna Terryja

Wayne Rooney je u razgovoru za engleske medije priznao da je uoči utakmice protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu u travnju 2006. godine promijenio krampone na kopačkama i stavio one 'duge metalne' jer je tako jako želio 'ozlijediti nekoga'.

'Znali smo da će Chelsea, ako pobijedi, taj dan osvojiti titulu prvaka', prisjetio se Rooney i nastavio:

'Zato sam za tu utakmicu uzeo duge, metalne krampone, maksimalnu moguću dužinu jer sam jako želio ozlijediti nekoga. Znao sam da će oni dobiti tu utakmicu. Moglo se vidjeti da su bolji, pa sam zato promijenio krampone. Samo sam mislio na duel, znao sam da želim srediti nekoga. Kad je utakmica počela samo sam tražio Johna Terryja po terenu...'

Chelsea je tada slavio 3:0 i osvojio titulu prvaka, ali kapetan Chelseaja John Terry je kraj utakmice dočekao na štakama.

'Da, John Terry je tada na štakama napustio stadion. Napravio sam rupu u njegovom stopalu, a zatim sam mu poklonio moj potpisani dres', prisjetio se Rooney i dodao:

'Nakon nekoliko tjedana tražio sam Johna da mi vrati taj krampon. Ha, ha, ha...'

To je čak bilo smiješno i samom Terryju koji je na društvenim mrežama uz smiješak uzvratio Rooneyju.

'Je li to bilo onda kad si ostavio krampon u mojoj nozi?', upitao je Terry svog inače dobrog prijatelja Rooneya.

No, ako mu John Terry nije zamjerio taj brutalan prekršaj iz 2006. godine, to će učiniti Engleski nogometni savez (FA). Disciplinski sudac FA pokrenuo je istragu u vezi tog prekršaja od prije 16 godina te zatražio pismeno i usmeno očitovanje samog Waynea Rooneya!

Ne bi bilo prvi put da FA retrogradno kazni nekog nogometaša. Baš je nekadašnji Rooneyev suigrač iz Uniteda, dugogodišnji kapetan Roy Keane kažnjen s pet utakmica i čak 150.000 funti nakon što je u autobiografiji priznao da je 2001. godine namjerno ozlijedio igrača Manchester Cityja Afla Ingea Haalanda, danas poznatijeg kao oca Erlinga Haalanda.

Lako je moguće da će i Rooney dobiti kaznu za svoje priznanje. To je jednostavno 'zločin' bez zastare...