REAKCIJE BUDUĆIH PRVAKA

Watford je uzeo Liverpoolu najveći rekord Premiershipa, a trener Jürgen Klopp i njegovi 'Redsi' u porazu se pokazali gospodom

01.03.2020 u 07:50

Bionic
Reading

Nogometaši Watforda priredili su senzaciju pobijedivši u susretu 28. kola engleskog prvenstva Liverpool sa 3:0 te su mu nanijeli prvi poraz ove sezone u Premiershipu. Bilo je zato zanimljivo poslušati reakcije iz svlačionice 'Redsa'

Podsjećamo, junak velike pobjede Watforda bio je dvostruki strijelac Ismaila Sarr (54, 60), a među strijelce se upisao i Troy Deeney (72). Za Liverpool je cijeli susret odigrao hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

'Napravili su sve što su planirali i htjeli napraviti protiv nas, a mi nismo. Tako funkcionira nogomet. Prvo poluvrijeme bilo je iznimno teško za nas, puno drugih lopti, trčanja gore-dolje, imali smo loptu, ali nismo slali prave ubačaje protiv ovako dobrog, organiziranog protivnika', rekao je trener Liverpoola Jürgen Klopp.

'Moramo prihvatiti poraz iako nam nije lako, ali je isto tako dokaz da nismo bili dovoljno dobri. U ovakvim utakmicama treba se boriti. Gubili smo 3:0, ali i dalje smo se trudili, nitko nije bio frustriran i nabijao loptu. Ako pobijediš, dobro je, ali ako izgubiš pokušaj se u tome ponijeti na pravi način i prihvatiti to muški', dodao je njemački stručnjak koji vodi Liverpool prema naslovu prvaka Engleske nakon 30 godina.

'Posljednji put Liverpool je izgubio 3. siječnja 2019. na gostovanju kod Manchester Cityja (1:2), a potom nanizao čak 44 utakmice bez poraza. Činilo se kako bi momčad Jurgena Kloppa mogla dostići rekord Arsenala od 49 utakmica bez poraza i tako preuzeti naslov 'Invincibles'. Međutim, Liverpool je pao na gostovanju kod davljenika Watforda kojem je svaki bod važan u borbi za prvoligaški spas.

  • +5
Premier liga, Watford – Liverpool Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

'Čestitke Watfordu, odigrali su dobro, borili se, bili disciplinirani i postigli tri gola. To je realnost, a mi nismo mogli pronaći pravi put. Bilo je jako teško, ali moramo bolje. Moramo analizirati što se točno dogodilo, ali nema prostora za paniku', pričao je stoper Liverpoola te dodao:

'Rekordi i priče o rekordima samo su priče za medije. Mi se trudimo pobijediti svaku utakmicu koja nam slijedi. Fokus je sada na idućoj utakmici. Moramo ostati ponizni i raditi snažno za iduću utakmicu.'