ODUŠEVLJENJE U SPLITU

Vukušić: Trebao nam je pršut da možemo piti!

01.10.2010 u 08:59

Bionic
Reading

Dugo je trajalo slavlje Hajduka u Splitu, pobjeda ostvarena u posljednjoj sekundi utakmice razgalila je srca navijača, a ni nogometaši nisu skrivali oduševljenje. Na izjavu strijelca Vukušića čekalo se čak dva sata, ali ne zato što je mladi Sinjanjin slavio, nego zato što je imao problema s - mokrenjem

Gotovo dva sata trebalo je Hajdukovom kapetanu Senijadu Ibričiću i sretnom strijelcu Anti Vukušiću da se pomokre na doping kontroli.

'Nije išlo, morao nam je kuhar donijeti čevapčiće i pršuta da možemo što više piti, ali se oteglo, više nisam znao što ću', priznao je presretni Vukušić, za kojeg je Špaco  Poklepović rekao: 'Čekali smo da zabije Lukaku, a zabio je Vukaku.'

'Bila je teška utakmica, teže je 50 posto igrati Europsku ligu nego HNL jer igramo protiv stopera koji imaju po 100 utakmica u nogama, a nama je ovo prvi put nakon 15 godina da igramo Europsku ligu. Bilo je teško, pogotovo meni kad sam promašio onaj zicer, ali na kraju je lopta ušla u mrežu i presretan sam. Ovo mi je najdraži gol u karijeri', rekao je Vukušić.

Ne događa se često da je Senijad Ibričić u drugom planu, morao je sačekati da najmlađi prvotimac Ante Vukuštić da izjavu, pa je tek onda on stao pred mikrofone. No nije mu bilo žao, Ibro se samo smješkao.

'Jeste vidjeli kako ja to vodim momčad kao kapetan? Ne može ljepše, ovako je slađe. U zadnjoj sekundi, kao da je košarka u pitanju', kazao je Ibričić. 'Zaslužili smo pobjedu jer su oni igrali previše zatvoreno, ali kad smo ih pritisnuli, stvorili smo nekoliko izrazitih prigoda. Sada nam se otvaraju vrata prolaska u drugi krug i dat ćemo sve od sebe. Ako pobijedimo u dvije utakmice na Poljudu, san bi mogao postati stvarnost', izjavio je Ibričić misleći na utakmice protiv AEK-a i Zenita.

'Zašto ne i Zenit, na Poljudu može pasti bilo tko kad je ovako dobra atmosfera pred našom publikom', završio je.