LIGA UEFA

Vukojević otvorio Dinamovu seriju

17.02.2011 u 20:40

Bionic
Reading

U ranijem terminu igrano je šest dvoboja Europske lige. Najveći posao napravili su kijevski Dinamo i Ajax, koji su s gostovanja otišli s uvjerljivim pobjedama

Ajax je u Bruxellesu svladao Anderlecht sa 3:0, a pogotke za Nizozemce postigli su Alderweireld, Eriksen i El Hamdaoui. Kijevski Dinamo napravio je velik posao u Istanbulu, svladavši Bešiktaš 4:1. Naš reprezentativac Ognjen Vukojević zabio je prvi gol na utakmici, spretno skrenuvši loptu koju je nakon kornera Ševčenko uputio glavom. Turci su brzo izjednačili preko Quaresme, a s tih 1:1 otišlo se na odmor.


U nastavku su gosti posve preokrenuli utakmicu, a golove za Ukrajince postigli su Ševčenko, Yussuf i Gusev. Naravno, s tim rezultatom Dinamo već može razmišljati o osmini finala, dok su domaćini bili prilično ljuti na suce, pa je njih i gostujuće igrače s terena ispratilo jako policijsko osiguranje.

Napoli i Villarreal u Napulju su odigrali bez pogodaka 0:0, pa će o sudioniku osmine finala odlučivati utakmica na El Madrigalu. Benfica je na svom stadionu gubila od Stuttgarta, ali je preko Cardoza, prošle sezone najefikasnijeg igrača europskih natjecanja, stigla do pobjede 2:1.

U Minsku su igrali BATE i PSG, dvoboj je završio bez pobjednika 2:2, a jednu od rijetkih pobjeda domaćina ostvario je poljski Lech, koji je sa 1:0 svladao Bragu.