POZNATI SVI SUDIONICI

Vukojević i Kranjčar nakon drame u Ligi prvaka

29.08.2012 u 23:22

Bionic
Reading

Dinamo Kijev hrvatskih nogometnih reprezentativaca Nike Kranjčara i Ognjena Vukojevića izborio je natjecanje po skupinama u Ligi prvaka preko leđa Borussije Mönchengladbach

U uzvratu 4. pretkola Lige prvaka Dinamo je u Kijevu izgubio od Borussije Mönchengladbach s 2-1, ali kako je u prvom susretu slavio u gostima s 3-1, prošao je dalje.

Dovela se momčad Jurija Sjomina u vrlo neugodnu situaciju u uzvratu budući je u 78. minuti susreta zaostajala 2-0 autogolom Yevhena Khacheridija i golom Juana Aranga. U tim trenucima Borussiji je falio još jedan gol za prolaz i bacili su sve karte u napad, no Brown Ideye je u 88. minuti zatresao mrežu bundesligaškog sastava i odveo Dinamo u najelitnije klupsko nogometno natjecanje.

Ognjen Vukojević u igru je ušao na početku drugog poluvremena i u 65. minuti je kažnjen žutim kartonom. Niko Kranjčar je odgledao cijeli susret s klupe.

U Ligu prvaka idu i Celtic, moskovski Spartak, rumunjski Cluj te francuski Lille.

Celtic je slavio na svom Parkheadu s 2-0 protiv Helsingborga i tako s ukupnih 4-0 izborio natjecanje po skupinama. Golove za "Bhoyse" zabili su Gary Hooper i Victor Wanyama.

Cluj je potvrdio 2-1 pobjedu na gostovanju kod Basela s minimalnom 1-0 pobjedom na domaćem travnjaku, a jedini gol na susretu zabio je Pantelis Kapetanos u 20. minuti. U Baselu mogu žaliti za nerealiziranim jedanaestercem Alexandera Freija iz 42. minute.

Spartak je na gostovanju u Istanbulu kod Fenerbahçea obranio 2-1 pobjedu iz Moskve odigravši 1-1. Ferreira da Silva Ari doveo je Spartak u vodstvo već u 6. minuti iz neposredne blizine, dok je gostima nadu vratio Moussa Sow u 69. minuti. Fenerbahçe je do kraja pokušao doći do gola koji bi ih odveo u produžetke, ali bez uspjeha.

U utakmici Lillea i Kopenhagena domaćin je prošao nakon produžetaka. Prvi dvoboj završen je rezultatom 1:0, a Francuzi su uzvratili jednakom pobjedom koju je u produžetku u veliko slavlje pretvorio Melo.

Kvalifikacije za Ligu prvaka, play-off, uzvratne utakmice:

Celtic - Helsingborg 2-0 (Hooper 30), ukupni rezultat 4-0
Cluj - Basel 1-0 (Kapetanos 20), 3-1
Dinamo Kijev - Borussia Mönchengladbach 1-2 (Ideye 88 / Khacheridi 70-ag, Arango 78), 4-3
Fenerbahçe - Spartak 1-1 (Sow 69 / Ari 6), 2-3
Lille - FC Kopenhagen 2-0 (Digne 43, Melo 105)