TIJESNO U PIREJU

Vujčić i Olympiacos zaustavili Cibonu

10.02.2010 u 22:10

Bionic
Reading

Iako pogled na popise igrača nije sugerirao zanimljivu utakmicu, košarkaši Cibone su u Pireju skoro svladali renomirani Olympiacos. Ipak, Grci u čijim je redovima dominirao Nikola Vujčić upisali su očekivanu pobjedu 78:75

Cibonu je predvodio kvartet Tomas – Gordon – Bogdanović - Andrić, a osim sjajnih domaćih igrača nisu ih uplašile niti tribine okićene grčkim i srpskim simbolima. Olympiacos je držao blagu dominaciju, no nisu uspjeli slomiti žilave goste. Cibona se vratila krajem druge četvrtine i idućih deset minuta održavala rezultatsku prednost.

Perasovićev sastav uspješno je parirao u većini segmenata igre, ali nije uspio iskontrolirati ofenzivni skok Grka. 'Strašni' Olympiacos je dobio previše novih prilika nakon promašenih napada i Cibona je, unatoč vodstvu od devet koševa razlike, sredinom treće četvrtine ipak ušla u neizvjesnu završnicu.

U zadnjoj dionici pirejski sastav, nošen pjesmom više od pet tisuća navijača, krenuo je odlučnije, a ključna figura bio je hrvatski reprezentativac Nikola Vujčić. Splićanin je od svojih 16 koševa (u samo 16 minuta na parketu gađao je 8/10) deset zabio u posljednjoj četvrtini i zapravo presudio Ciboni. Dodao je i šest skokova. Prije njega najzapaženiji je bio Teodosić koji je pogodio 17 poena.

Cibona je držala egal do 35. minute i rezultata 67:67 kada je Teodosić pogodio svoju četvrtu tricu i usmjerio domaćine prema pobjedi. Bio je to početak serije 9:0 (Vujčić četiri koša) koja je odlučila utakmicu.

Najefikasniji kod cibosa poslovično je bio Marko Tomas sa 23 koša, a funkcionirale su i ostale napadačke poluge. Gordon je zabio 20, Bogdanović 15, a Andrić 12. Ipak, ostatak je dodao samo pet koševa i Cibona je ostala bez prve pobjede u drugom krugu Eurolige.

U četvrtom kolu 24. veljače isti suparnici sastat će se u Zagrebu.