IMA JOŠ MOTIVA

Vuelta: Ponovno se vraća Lance Armstrong!

10.04.2012 u 10:38

Bionic
Reading

Prema pisanju internetskog portala Velonews, koji se poziva na izvore bliske Lanceu Armstrongu (40), sedmerostruki pobjednik Tour de Francea planira još jedan povratak biciklizmu

Teksašanin navodno namjerava nastupiti na ovogodišnjoj Utrci po Španjolskoj, odnosno popularnoj Vuelti koja će se održati od 18. kolovoza do 9. rujna. Povratak bi, međutim, trebao biti samo jednokratan, točnije nastup na Vuelti bi Armstrongu poslužio samo kao priprema za Svjetsko prvenstvo u Ironman triatlonu koje će se održati 13. listopada na Havajima.

Velonews navodi i kako je Armstrong potpisao dokumente Svjetske antidopinške agencije (WADA) i Međunarodne biciklističke federacije (UCI) koje zahtijevaju da se biciklist šest mjeseci prije povratka natjecanjima stavi na raspolaganje dopinškim kontrolorima. Glasnogovornik UCI-a Enrico Carpani nije za španjolski AS htio potvrditi informaciju, ali je izjavio da mu je čudno da bi se Armstrong vraćao biciklizmu samo kako bi se pripremao za Ironman.

Direktor Vuelte Javier Guillen je ustvrdio kako ne zna ništa o mogućem Armstrongovom nastupu, ali je poručio kako nema ništa protiv toga ako Teksašanin bude imao sve potrebne licence.

Podsjetimo, Armstrong se prvi put od biciklizma oprostio 2005., ali se vratio u siječnju 2009. Novi je kraj karijere objavio u veljači prošle godine.