ZAVRŠILA POTRAGA

Vučević potvrđen trenerom Hajduka

29.12.2010 u 11:53

Bionic
Reading

Trakavica oko izbora novog trenera Hajduka okončana je imenovanjem Gorana Vučevića, a potpisao je ugovor na dvije i pol godine

Od zadnje utakmice protiv Anderlechta prošlo je gotovo dva tjedna, u kojima se Hajduk nije uspijevao dogovoriti s Goranom Vučevićem o ostanku na klupi Hajduka. Na koncu su ipak dva tjedna pregovora urodila plodom. Kako je to slikovito rekao sportski direktor Kalinić, nad Poljudom se ukazao bijeli dim.

'Nadamo se da će naš izbor biti dobar i da Goran neće imati potrebu za pakiranjem kofera prije isteka ugovora', rekao je Kalinić.

Biranim riječima o Vučeviću su govorili privremeni predsjednik Uprave Josip Grbić i predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar. Grbić je istakao da je Vučević dijete Hajduka, ponikao u klupskoj omladinskoj školi, da je prošao igrački put, pa i trenerski, u omladinskoj školi, čiji je bio direktor, da bi sad ponovno postao trenerom prve momčadi.

'Goran Vučević je za nas bio najkvalitetnije rješenje i sretni smo što smo se uspjeli dogovoriti', rekao je Grbić, a Sapunar dodao:

'Vjerujem da smo izabrali kvalitetno rješenje jer je Goran kvalitetna osoba koja garantira kvalitetnu budućnost Hajduka.'

Vučević se zahvalio Upravi zbog povjerenja te dodao da će časno i čiste savjesti obavljati posao te da se nada dobrim rezultatima.

'Zajedno sa stručnim stožerom, koji ćemo definirati u sljedećih nekoliko dana, dat ćemo sve od sebe da vratimo Hajduku rezultate koje zaslužuje. Bilo je logično da uskočim kada je to klubu bilo potrebno, ali nikad nije bilo upitno da želim ostati i dulje.'

Novi-stari trener Hajduka nije želio govoriti o prijelaznom roku, rekavši tek da će u sljedećih nekoliko dana razgovarati sa sportskim direktorom Kalinićem i da, ukoliko bude moguće, želi dovesti desnog bočnog igrača te po jednog defanzivnog i ofenzivnog veznog.