FIFA_SP_2018.svg

PONOSNI ZADRANIN

Vrsaljko nakon pobjede žestoko odgovorio bahatim Englezima; u svlačionici im se još i brutalno narugao

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija prvi put u povijesti izborila nastup u finalu Svjetskog prvenstva među junacima ovog podviga vjerojatno je najveću bol trpio Šime Vrsaljko

Danima uoči povijesne utakmice protiv Engleske, u kojoj je nakon drame i 120. minuta Hrvatska slavila 2:1, stizale su vijesti kako pouzdani branič Šime Vrsaljko zbog ozljede koljena neće moći igrati. No stisnuo je Šime zube, a liječnička služba je napravila čudesan posao. Odigrao je 120 minuta, u 99. minuti spasio je čisti gol Engleza kod 1:1, a nakon utakmice s osmijehom na licu je rekao:

'Bila je ovo jako teška i zahtjevna utakmica i opet nije moglo bez napetosti i šokova, uostalom kao i u zadnje vrijeme. Nakon našeg gola za 1:1 bili smo puno bolji i jednostavno je bilo pitanje vremena kada ćemo zabiti. Nije bilo lako, ali presudili su volja i htijenje', rekao je Zadranin Vrsaljko.

Na pitanje jesu li ih Englezi podcijenili mirno je rekao:

'Najbitnije u sportu je ne podcijeniti protivnika. Kada tako nešto napraviš, to ti se često vrati na terenu. Eto, upravo to se Englezima dogodilo danas. Njihove bahate izjave? Najlakše je pričati - izađi na teren i pričaj. Eto, mi smo im sada pokazali', poslao je jasnu poruku Englezima.

Za kraj je još rekao:

'Englezi su nešto pokušavali svojom igrom, tzv. nabijanjem lopte, ali na koncu je jasno da mi u nedjelju igramo finale! Već drugo ponavljamo kako ova reprezentacija ima karakter, živimo jedan za drugoga i znali smo da ćemo u polufinalu dati 300 posto. Iza nas stoji cijela država, a mi smo na terenu pokazali zube i karakter. I to je to!'

Kada je stigao u svlačionicu, Šime je otišao korak dalje. Objavio je video na Instagram storyju, u kojem se narugao Englezima:

'Englezi, la papa, kući, spavanje, Hrvati na postolju. Idemo, draga nacijo, veselite se. Englezići blijedi, idemo treniranje... idu kući, ali praznih ruku. Laganini. To je bilo, znači, šamaranje od prve do zadnje minute i, naravno, penali nisu bili. Draga nacijo, pozdrav', rekao je dobro raspoloženi Vrsaljko koji se tako brutalno narugao Englezima na Instagram storyju.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal