ŠIME UVJEREN

Vrsaljko: Dinamo u Ligi prvaka je realnost

08.08.2011 u 20:22

Bionic
Reading

Lani smo bili u velikoj formi, ali otad se godinu dana nismo okupili. A bilo je i nekih drugih okolnosti, no ne bih to komentirao, progovorio je o kolumbijskom debaklu Vrsaljko

Šime Vrsaljko se usamljen šetao Sheratonom, bio je jedini nogometaš koji je došao u dogovorenih 19 sati na okupljanje hrvatske reprezentacije prije puta u Irsku. S ostalim dečkima iz reprezentacije našao se tek drugi dan na ručku u Dublinu. Ako su uz juhu dečki pričali o, recimo, Dinamu na korak do Lige prvaka, reprezentaciji ili debaklu Grnjinih mladića u Kolumbiji, nije bilo boljeg sugovornika od njega. Iste teme pretresli smo s njime i mi.

'Debitirao sam u Puli na utakmici s Češkom, očekujem da ću nakon tog nastupa ponovo dobiti priliku, možda već i u Dublinu. Ali, trebam biti strpljiv, dokazivati se, vrijedno trenirati i raditi. Bit ćemo samo dva dana zajedno, što je, istina, malo, ali dečki su dugo na okupu i sve se više-manje već zna', napominje Vrsaljko.

U vrijeme kad smo razgovarali, on je trebao biti na drugom kraju svijeta, u Kolumbiji na SP-u reprezentacija igrača do 20 godina. No, Dinamo svog dragulja nije pustio. Grnjini su klinci kiksali bez najboljeg igrača, izgubili od Saudijske Arabije, Nigerije pa čak i od Gvatemale. Kako mu je to bilo gledati a da ne može pomoći?

'Ružno zvuči što smo završili na dnu skupine, pratio sam kako igraju moji dečki. Od Gvatemale smo nesretno izgubili, trebali smo pobijediti i ostati na prvenstvu. Istina, lani je ta reprezentacija bila u najboljoj formi, više je vremena provela zajedno. Ali zatim se godinu dana nije okupila. Ima tu i nekih drugih okolnosti, ali to ne bih komentirao'.

Vrsaljko ovih dana zapravo sanja samo o jednom. Zvuku himne Lige prvaka. Dinamu je ostala još samo jedna stuba, koja nije nepremostiva, kao, recimo, nekad Arsenal.

'Gledajte, imamo maksimalan učinak ove sezone. Ostao nam je još samo Malmö, kojeg bismo trebali izbaciti i ući u Ligu prvaka. Šveđani su kvalitetni, puno jači od Helsinkija. Pa izbacili su Glasgow Rangers. Ali s druge strane, realno je da Dinamo ide dalje', zaključio je Šime Vrsaljko.