IMA NAJJAČI ARGUMENT

Vrijeme je da HOO ispuni obećanje zlatnom Giovanniju

07.08.2012 u 16:56

Bionic
Reading

Zlatni olimpijac Giovanni Cernogoraz stigao je u Hrvatsku poput junaka, a prvi na listi čestitara bili su ponosni roditelji Valter i Bruna Cernogoraz

Bio je to klasični sportski zalet. Sin heroj i roditelji čvrsto su se stisnuli u zagrljaj, riječi su se mogle teško razabrati između suza i poljubaca ponosa.

Ipak, malo zatim otac Valter se pribrao i vratio sat unazad.

'Do finala je bilo napeto, a onda sam se malo opustio', ironično je krenuo duhoviti Istrijan, prvi 'Đanijev' trener koji je postavio temelje petog ljetnog hrvatskog olimpijskog zlata.

'Dugo smo već bili radili, a prije 10 godina su počele dolaziti medalje. Tada se vidjelo da tu može biti svašta. Zadnjih par godina krenuli su veći uspjesi, da bi sve kulminiralo u Londonu. Imamo najmlađu reprezentaciju na svijetu i pred njima je još puno uspjeha', kaže razgaljeni trener i otac te upozorava čelnike HOO-a.

'Već dugo slušamo obećanja, a sada je vrijeme da se ona ispune. Od financijskih poticaja želimo samo stalni radni odnos u hrvatskoj vojsci za Giovannija, jer to je preduvjet da se ova lijepa sportska priča nastavi', govori Valter koji je i te sekunde od predstavnika HOO-a čuo novo obećanje:

'Bit će to brzo, ne brinite.'

Razgovor sa zlatnim olimpijcem


Otac kaže kako još imaju puno toga za dati 'našoj lijepoj Hrvatskoj', ali i dodaje:

'U ovo je uloženo puno obiteljskih odricanja i ako pomoć ne dođe na vrijeme, morat ćemo birati. Ili odustati ili mijenjati sredinu u kojoj djelujemo…'

Odbacio je mogućnost da se sprema novi 'slučaj Fak', ali vrhunski sport je jednostavno takav.

Dodajmo još kako svaka ispucana serija glinenih meta košta 50-ak kuna, dobra puška vrijedi još oko 150.00 kuna, a troškovima tu nije kraj.

Zlato za vratom je najjači argument, a za očekivati je da će ova priča dobiti brz, tih i sretan epilog u korist hrvatskog sporta.