DINAMO MOŽE U LIGI PRVAKA

Vrdoljak: Zaslužujem Bilićev poziv jer igram vrlo dobro

18.08.2011 u 10:51

Bionic
Reading

Kad je prije godinu dana dolazio u Legiju, poljski mediji su ga veličali i isticali činjenicu da je to najskuplji transfer u poljskoj Ekstra nogometnoj ligi. Bivšeg igrača Dinama, a sadašnjeg kapetana Legije iz Varšave, Ivicu Vrdoljaka sreli smo u centru Varšave, dan prije nego je s klubom otišao na pripreme u Austriju prije nove sezone

'Odlično sam se snašao ovdje', ističe dodajući da mu se sviđaju i grad i klub.

'U Varšavi sam našao svoj mir', dodaje Vrdoljak koji, iako dobro govori poljski, još ga želi izbrusiti jer smatra da nije lagan.

Osim što je bio najskuplji igrač prošlog ljeta u Poljskoj, nakon dolaska u Legiju dobio je odmah i kapetansku vrpcu, što se ipak rijetko događa.

'I sam sam bio iznenađen odlukom trenera', sjeća se Vrdoljak prvih dana u Legiji. Razlog je bio dolazak većeg broja novih igrača u Legiju, ali i glasanje igrača za njega.

'Na kraju je trener izabrao mene i povjerio mi kapetansku vrpcu', dodaje Vrdoljak.

Osim što je dobio povjerenje igrača i trenera, postao je u tijeku svoje prve sezone u Poljskoj i miljenik navijača. Klub iz Varšave završio je prvenstvo ispod očekivanje, na trećem mjestu, i to ponajviše zbog lošeg proljetnog dijela kad nisu uspjeli sustići Wislu iz Krakova. Prije nadolazećeg prvenstva ambicije Legije, a i Ivice Vrdoljaka su visoke.

'Ostali su svi igrači i imamo dva nova igrača i s pravom možemo ući u borbu za naslov prvaka', ističe Vrdoljak, a kao pobjednici kupa žele ući u Europsku ligu i napraviti rezultat.

Klub se za sada pojačao s dva reprezentativca, Poljakom Michalom Zewlakowom i Srbinom Danijelom Ljubojom. Pregovori su pri kraju i s vratarom iz Slovačke Dušanom Kucakom, a Vrdoljak smatra da je to premalo i da je potreban bar još jedan napadač osim Ljuboje. Među brojnim strancima u Legiji je još jedan Hrvat, bivši vratar Cibalije Marijan Antolović. Nakon Legije prešli smo i na domaće teme.

'Redovito pratim Dinamo i čujem se s dečkima', kaže Vrdoljak koji bi želio da zbog tih prijatelja, navijača i trenera Krunoslava Jurčića s kojim je imao odličan odnos, da klub iz Maksimira napravi iskorak u Europi.

Smatra da Dinamo ima kvalitetu za ulazak u Ligu prvaka i da je jači od Partizana koji je prošle godine nastupao u najprestižnijem europskom natjecanju. Što se pak tiče hrvatske reprezentacije, Vrdoljak smatra da je pobjeda nad Gruzijom otvorila realne šanse za EP u Poljskoj i Ukrajini, ali da će ključna biti utakmica s Grčkom. Nije skrivao da bi volio da Hrvatska zaigra na EP upravo u Poljskoj.

'Navijači su fanatici nogometa i smatram da će to biti lijepo organizirano', dodaje Vrdoljak, a problem huliganstva koji se često veže uz ovdašnje navijače smatra da, ako postoji, onda samo na klupskoj razini. Na pitanje hoće li se naći za njega mjestu u reprezentaciji, Ivica Vrdoljak ističe da se nada jer igra dobro i igrao je tri godine u Dinamu.

'Mislim i da zaslužujem i da sam zaslužio taj poziv već prije dvije godine kad sam igrao jaku dobru sezonu u Dinamu'.

Objašnjava da se tada otvorilo mjesto odlaskom Nike Kovača i Ivana Jurića, ali smatra da Slaven Bilić ima svoju viziju. Svoju budućnost veže uz Legiju, a svjestan je da, budući da nije reprezentativac, ne može očekivati prelazak u vrhunske klubove iz Lige petice.