KOSTARIKA NEMOĆNA

Vratio se: Evo kako dirigira raspoloženi Messi

12.07.2011 u 15:10

Bionic
Reading

Tjedan je dana reprezentacija Argentine proživljavala ogroman pritisak, a pod najžešćim valom kritika našao se Barcelonin čarobnjak Lionel Messi

Argentina je domaćin Copa Americe i dva uvodna remija nisu nimalo dobro sjela trofeja žednoj javnosti. Protiv Kostarike nisu imali pravo na popravak, igrala im je samo pobjeda i u tom dvoboju Lionel Messi odigrao je jednu od boljih utakmica sezone uopće.

Sunarodnjaci mu često prigovaraju kako puno bolje igra u dresu europskog klupskog prvaka, ali često zaboravljaju da je to, s obzirom na profil suigrača, i sasvim logično. Ipak, na tribinama ga je dočekao golemi transparent 'Messi, vjerujemo u tebe', i Lionel je protiv Kostarike doslovno uzeo dirigentsku palicu i poveo gaučose do uvjerljive pobjede 3:0.

Može mu se zamjeriti poneki lošije izvedeni slobodnjak ili dva nešto slabija šuta, ali najbolji igrač svijeta uopće nije izgledao kao napadač već kao genijalni razigrivač koji, sve i da želi, ne može krivo dodati loptu. Razigrao je čitavu ofenzivnu liniju, slao genijalne pasove na sve strane i Kostarika može biti zadovoljna što kući nije otišla s puno težim porazom. Upisao je dvije izravne asistencije, a da je bilo malo više sigurnosti u realizaciji kod suigrača, mogao ih je upisati i pet.

S ovakvim Messijem Argentina je bez sumnje favorit Cope.

Devet minuta nogometne dominacije u režiji velikog Messija