ABRAKADABRA

Vratar prvo izveo vudu ritual pa zeznuo gol

01.03.2012 u 14:58

Bionic
Reading

Neobična scena dolazi s kvalifikacijske utakmice za Afrički kup nacija između Gambije i Alžira. Domaćinu nije pomoglo ni čarobnjaštvo vratara

U Bakau su prvu od dvije play-off utakmice odigrali Gambija i veliki favorit Alžir. Prije nego što je sudac označio početak dvoboja, vratar domaće reprezentacije Musa Camara obavio je jedan vudu ritual.

Pred 30 tisuća navijača je na gol liniju iz male vrećice počeo sipati neki prah koji je trebao čuvati vlasnika od loše sreće.

Sve je dobro funkcioniralo u prvom poluvremenu jer je Camarina mreža bila netaknuta, a Gambija je čak i vodila pogotkom Ceesayja iz 27. minute.

No, očigledno je praznovjerni Camara zaboravio napraviti isti ritual i na drugom golu. Naime, u drugom dijelu Alžir je golovima Yahija (56) i Feghoulija (58) preokrenuo i na kraju slavio 2:1.

Da situacija za čarobnjaka Camaru bude još gora, on je najveći krivac za prvi gostujući pogodak jer mu je lopta prošla kroz ruke, a zatim ju je alžirski igrač samo piknuo u mrežu.

Gambiji ostaje još da u uzvratu pokuša napraviti čudo (16. lipnja), ali u Alžiru će im trebati puno više igračke kvalitete i bolji golman, a ne samo 'crna magija'.

Prvo malo magije
Nešto kasnije je Camara pogriješio