TKO JE NAJBOLJI NA SVIJETU

'Vragovi' prvi, Dinamo na 91. mjestu, Hajduka ni za lijek

03.12.2009 u 18:14

Bionic
Reading

U proteklih godinu dana malo toga se promijenilo na rang listi najboljih nogometnih klubova na svijetu. Manchester united je i dalje prvi, Dinamo je i dalje najbolji hrvatski klub, no za razliku od proteklih godina, Hajduka na listi nema. Tu su Ganci, Kazahstanci, Uzbekistanci, ali od Splićana ni traga ni glasa

Institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) iz Kölna objavio je početkom prosinca svoju tradicionalnu ljestvicu najuspješnijih nogometnih klubova na svijetu. Kao i uvijek, najbolja mjesta zauzeli su engleski, njemački i španjolski klubovi, a hrvatski prvoligaši nalaze se ili u zlatnoj sredini ili ih - nema.

Manchester United je na najvišoj poziciji, slijede Chelsea, Barcelona, HSV, Šahtar, Werder i Arsenal, zatim dva južnoamerička velikana Estudiantes de La Plata i Cruzeiro, a top 10 zatvara turski Galatasaray. Od HNL-ovaca, već po običaju, Dinamo je najbolje plasiran, na 91. mjestu, a na listi od 350 klubova još se nalazi i Slaven Belupo na 188. mjestu.

Hajduk? Nema ga! Zanimljivo, ali istovremeno i vrlo zabrinjavajuće za Splićane, na listi su i klubovi poput albanske Vllaznije, kazahstanske Aqtobe Lento, uzbekistanskog Neftchi Fergana i još niza klubova za koje znaju tek najzagriženiji ljubitelji nogometa.

Ako vas i zanima cijela lista, možete je pronaći na stranicama iffhs.de