UTORAK - 18.05 SATI

Vraća nam se HT Prva liga i odmah - derbi; treneri Dinama i Rijeke najavili odgođenu utakmicu na Maksimiru

Bionic
Reading

Odgođenom utakmicom šestog kola Hrvatski Telekom Prve lige između Dinama i Rijeke (Arenasport 1, MAXtv) u utorak se nastavlja hrvatsko nogometno prvenstvo

'Modri' dočekuju derbi na prvom mjestu ljestvice sa 33 boda koliko ima i Osijek, no Dinamo ima i dvije utakmice manje, dok je Rijeka četvrta sa 20 bodova i čak pet susreta manje.

'Rijeku dočekujemo u dobrom ozračju, dobroj atmosferi i u dobrom stanju', rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

Dinamov strateg je istaknuo kako se momčadi dobro poznaju i kako tu nema previše tajni.

'Teško je nešto sakriti', kazao je Mamić dodavši: 'Radi se o čvrstoj, agresivnoj i kompaktnoj ekipi koja je i u Europi i protiv nas pokazala koliko su kvalitetni. Mi moramo biti na visokom nivou da bi to odradili na najbolji mogući način.'

Dodao je kako se neće previše zamarati time što Riječani planiraju za utakmicu.

'Mi moramo razmišljati kako ispuniti svoje zadatke, te iskoristiti prilike kojih će sigurno biti. Očekujemo tešku utakmicu, ali očekujem našu pobjedu', poručio je Dinamov strateg.

Njegov kolega na suparničkoj strani Simon Rožman istaknuo je u razgovoru za klupski web kako 'igrači imaju veliku želju, te kako mora paziti da ne izgore'.

'Ispred nas je veliki izazov, još uvijek nije sve vrhunski posloženo, ali mi smo spremni', naglasio je slovenski stručnjak.

'Napravili smo ono što smo željeli u proteklih 14 dana. Igrači su odradili sve kako treba i sada moram paziti da ne izgore. Znamo kamo idemo, Dinamo je odličan suparnik, a posebno moramo biti koncentrirani prvih 15 minuta, jer ako brzo primiš gol protiv Dinama, onda si u problemima.'

  • +7
NK Dinamo - MOL Fehervar, pripremna utakmica, 14.1.2021. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Rožman je istaknuo kako ima svoju strategiju dodavši kako u takvim utakmicama moraš biti na maksimumu.

'Imamo stav i gard kako želimo stajati na terenu i svi jedva čekamo utakmicu. Imamo svoju strategiju, u takvim utakmicama moraš biti na svom maksimumu. Najvažnije je da ne izgoriš ili da se ne prestrašiš.'

Nije želio otkriti sastav koji će sutra istrčati na travnjak stadiona Maksimir.

'Imam u glavi sastav, isprofilirala se neka slika. Igrači znaju da će biti puno rotacija, spremni su na sve što nas čeka', zaključio je Rožman.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.