VELIKO PRIZNANJE

Voštani Sebastien Loeb u pariškom Muzeju Grevin

05.10.2011 u 10:49

Bionic
Reading

Sebastien Loeb, sedmerostruki svjetski prvak u reliju i najtrofejniji relijaš u povijesti, dobit će svoju voštanu skulpturu u pariškom Muzeju Grevin

Loebov kip bit će otkriven 13. listopada i bit će jedan od 250 voštanih kipova svjetski poznatih osoba u privatnom muzeju kojeg godišnje posjeti oko 800.000 gostiju. Za izradu Loebovog kipa je skulptoru Stephaneu Barretu i njegovim suradnicima trebalo šest mjeseci. Loeb je u tom periodu nekoliko puta pozirao umjetnicima, kako bi figura bila što vjernija živoj osobi.

'Počašćen sam što ću biti dio kolekcije Muzeja Grevin. Ovo je priznanje ne samo za mene nego i za cjelokupni automobilski sport i reli. Impresioniran sam količinom rada ekipe koja stvara moju figuru od voska', rekao je Loeb tijekom poziranja.

Njegova će figura biti izložena u sportskom odjelu, pored poznatih francuskih sportaša, ragbijaša Sebastiena Chabala i košarkaša Tonyja Parkera. Loebov voštani dvojnik bit će obučen u Citroënov trkaći kombinezon u kojem relijaš nastupa na utrkama.