RUKOMETAŠI SPREMNI ZA SP

Vori: Možemo igrati sve obrane, pa i 8-8

06.01.2011 u 17:00

Bionic
Reading

Pripreme za Svjetsko rukometno prvenstvo u Švedskoj, koje smo odradili u Karlovcu, bile su unatoč kratkom vremenu dobre, a reprezentativci poručuju navijačima da će biti skromni, borbeni, s velikim srcem i dati sve od sebe da bi ponovno razveselili hrvatski narod, kazao je danas izbornik Slavko Goluža na posljednjoj tiskovnoj konferenciji u karlovačkom hotelu 'Korana Srakovčić'

Naši reprezentativci sutra putuju na rukometni turnir u Francuskoj, koji prethodi prvenstvu u Švedskoj, a Goluža smatra da će turnir biti najbolji način da se reprezentacija pripremi za Svjetsko prvenstvo.

'Za pripreme smo stvarno imali vrlo malo vremena ali smo ga dobro iskoristili, a danas smo na posljednjem treningu radili na taktici i rastrčavanju u tranziciji na dva gola', rekao je naš izbornik.

Goluža je kazao da su igrači na završnim pripremama obnovili snagu i to individualno, jer je bilo vidljivo da nisu svi bili 'potrošeni jednako'.

Na pitanje hoće li biti spremni na promjenu igre jer ih na SP očekuje utakmica s Korejom čiji igrači 'vole trčati', ali i Francuza 'koji se vole tuči', Goluža je odgovorio da ćemo protiv svih igrati pametno.

Goluža je naglasio kako treba zaboraviti na utakmicu protiv Rumunjske koju smo u Karlovcu u studenom u sklopu kvalifikacija za naredno EP relativno lako pobijedili.

'Tu utakmicu treba što prije zaboraviti, jer nas u Švedskoj čeka pojačana i motivirana Rumunjska s novim izbornikom, koji će htjeti dokazati da im je u Karlovcu bio loš dan', kazao je Goluža komentirajući našeg prvog suparnika u Švedskoj.

Plan je da se nakon Francuske putuje u Švedsku u koju bi se stiglo četiri dana prije početka SP. Prvog će se dana raditi još na podizanju i obnavljanju snage, a zadnja će se dva dana uz lagani trening malo odmoriti.

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Igor Vori smatra da nije bilo dovoljno vremena da se pripreme potpuno odrade

'Mi trebamo tamo odigrati ono što smo zamislili na treninzima i moramo biti spremni da na Svjetskom prvenstvu u svakom trenutku možemo odigrati igru koju želimo bez obzira radi se o obrani 6-0, ili 5-1, 3-3, ili 8-8', kazao je Vori.

Golman Mirko Alilović rekao je da ne može sada sa sigurnošću procijeniti je li forma reprezentacije dobra, loša ili odlična, ali da zna da će u Francuskoj izbrusiti formu i u Švedsku doći sto posto spremni.

Naši najbolji rukometaši će na Svjetsko će prvenstvo u Švedsku otputovati zrakoplovom 10. siječnja iz Pariza, a prvu utakmicu igrat će 14. siječnja protiv Rumunjske u 18. sati.