OZBILJNO NA NORVEŠKU

Vori: Ako se netko zove Rambo, znači da je opasan

19.01.2012 u 16:33

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija odlično je odradila prva dva kola, protiv Islanda i Slovenije. na redu je Norveška, a izbornik Goluža i Igor Vori protiv Norveške žele pobjedu koja bi im osigurala četiri boda za drugi krug natjecanja

Rukometaši Hrvatske u petak (20.10 sati) u Vršcu igraju protiv Norveške. S pobjedom ćemo u Novi Sad, u drugi krug, prenijeti sva četiri boda, u slučaju poraza prenijet ćemo samo dva. Sa Norvežanima nismo nikad izgubili na europskim prvenstvima. Triput smo pobijedili i jednom igrali neodlučeno.

'Norvežani nisu nimalo bezazlena reprezentacija. Igraju agresivnu 6-0 obranu, dobro trče, šutiraju sa svih mogućih pozicija i njihovi vanjski igrači imaju odličnu suradnju sa kružnim napadačem. Na to ćemo morati posebno pripaziti da nam se ne dogodi kao protiv Slovenaca da Zorman u drugom poluvremenu sedam puta dodaje na crtu bez problema', rekao je Slavko Goluža.

Kapetan Igor Vori dobro poznaje najbolje norveške igrače koji uglavnom igraju u njemačkoj ligi.

'Moramo se čuvati Ramba. Čim se netko zove Rambo znači da je opasan, ha ha', rekao je Vori misleći na norveškog ljevaka i dodao:

'Šalim se. Imaju nekolicinu jako dobrih igrača. Moramo se paziti Lunda i Mamelunda, koji vole šutirati ali i razigravati na crtu Myrhola', istaknuo je Vori.

Manuel Štrlek bio je odličan u prvoj utakmici, malo lošiji u drugoj.

'Dobro, nakon dva promašaja izbornik me povukao na klupu. Imam dosta samopuzdanja i već se se na nekoj utakmici opet meni otvoriti. Što se tiče Norveške vidjeli ste da na ovom prvenstvu nema laganih utakmic,a svatko svakoga možće pobijediti tako da se za danas treba naoružati dobrim živcima', zaključio je Štrlek.