DRŽAVNO PRVENSTVO U PIKADU

Vlasta Stankić i Vladimir Lešić prvaci Hrvatske

20.03.2012 u 13:15

Bionic
Reading

Riječanka Vlasta Stankić i Vladimir Lešić iz Splita pobjednici su 19. po redu Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u pikadu koje je proteklog vikenda održano u Sportskom centru Sava sport u Sesvetama

Stankić je obranila naslov od prošle godine, dok je Lešić postao državni prvak prvi put u svojoj bogatoj karijeri.

Vladimir Lešić već godinama spada među najbolje hrvatske pikadiste, osvojio je pregršt medalja na domaćim i na međunarodnim natjecanjima, ali nikada do sada nije bio prvak Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji. Glavni razlog za to je Boris Krčmar koji je slavio na posljednja četiri državna prvenstva. Ali ovog puta je u njihovom sudaru u polufinalu Lešić upisao pobjedu 5:3 i tako potvrdio da je ove sezone u boljoj formi od aktualnog dvostrukog svjetskog prvaka.

'Ovo mi je najuspješnija sezona u karijeri, nakon što sam prije mjesec dana postao ukupni pobjednik Masters serije Hrvatskog pikado saveza, sada je stigao i trofej koji sam najviše priželjkivao. Ide mi u zadnje vrijeme, nedavno sam dobio stalni posao, a za mjesec dana treba mi se roditi drugi sin. Naslov prvaka Hrvatske posvećujem trogodišnjem Luki i Lovri koji uskoro treba doći na svijet', rekao je Lešić, skromni dečko iz Županje, kojega je upravo pikado odveo u Split gdje se oženio i zasnovao obitelj.

U finalu je pobijedio 6:4 Vladu Deščaka iz Samobora, dok se Krčmar na kraju morao zadovoljiti broncom nakon pobjede protiv Zdravka Antunovića iz Županje. Ova četvorica igrača ujedno čine mušku reprezentaciju koja će na EP-u u Antalyji krajem svibnja Hrvatskoj pokušati donijeti četvrtu uzastopnu titulu prvaka Starog kontinenta.

Kod djevojaka se veliko iznenađenje dogodilo u polufinalu kada je Dea Šimičić pobijedila 4:2 Splićanku Đurđicu Delić, prvu favoritkinju za osvajanje zlata. Tako su se u finalu sudarile dvije Riječanke, a slavila je iskusnija Stankić, koja je povela 4:0, a onda nakon malog pada u igri upisala konačnih 5:3.

'Moram zahvaliti svom klubu PK Nevera u kojemu imam odlične uvjete i posebno Igoru Šestanu s kojim sam trenirala i pripremala se za ovo prvenstvo', kratko je rekla Stankić.

Delić je osvojila broncu nakon pobjede protiv svoje sugrađanke iz Splita Jasne Šegvić. Od četiri prvoplasirane djevojke čak su tri uvrštene u reprezentaciju (Stankić, Delić i Šegvić), što je dobar znak pred EP u Turskoj. U konkurenciji igrača 2. kategorije očekivano je slavio Ante Krnić iz Konjevrata pored Šibenika, dok je kod trećekategornika najbolji bio Branko Grk iz Rijeke.

U juniorskoj konkurenciji je još u subotu prvak Hrvatske u uzrastu do 15 godina starosti postao Josip Šojat iz Rijeke pobjedom u finalu protiv Josipa Ljubasa iz Kaštel Kambelovca, inače aktualnog svjetskog prvaka u tom uzrastu. Iako se do finala probio kroz repasaž, Šojat je sjajno odigrao i 2:1, 2:0 iznenadio favoriziranog Ljubasa. U konkurenciji igrača do 18 godina slavio je Matija Gazibara, član zagrebačkog Pikado kluba Gornji Stenjevec, pobjedom u finalu protiv Marija Habljaka iz Bestovja pored Samobora.

POJEDINAČNO PH 2012.

SENIORKE, 501 MO: 1. Vlasta Stankić (Rijeka), 2. Dea Šimičić (Rijeka), 3. Đurđica Delić (Split).

SENIORI, 1. KATEGORIJA, 501 DO: 1. Vladimir Lešić (Split), 2. Vlado Deščak (Samobor), 3. Boris Krčmar (Zagreb); 2. KAT., 501 MO: 1. Ante Krnić (Konjevrate), 2. Ante Vranjeka (Šibenik), 3. Mario Listeš (Split); 3. KAT., 501 SO: 1. Branko Gak (Rijeka), 2. Dario Pekić (Mali Lošinj), 3. Alen Krošnjar (Rijeka).

JUNIORI, 501 SO, U-15: 1. Josip Šojat (Rijeka), 2. Josip Ljubas (Kaštel Kambelovac)
3. Mateo Vujić (Rijeka); U-18: 1. Matija Gazibara (Zagreb), 2. Mario Habljak (Bestovje), 3. Luka Cvek (Zagreb).

POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE 2012.

SENIORKE - 501 MO
1. Vlasta Stankić (Rijeka)
2. Dea Šimičić (Rijeka)
3. Đurđica Delić (Split)

SENIOR 1. KATEGORIJA - 501 DO
1. Vladimir Lešić (Split)
2. Vlado Deščak (Samobor)
3. Boris Krčmar (Zagreb)

SENIORI 2. KAT. - 501 MO
1. Ante Krnić (Konjevrate)
2. Ante Vranjeka (Šibenik)
3. Mario Listeš (Split)

SENIORI 3. KAT. - 501 SO
1. Branko Gak (Rijeka)
2. Dario Pekić (Mali Lošinj)
3. Alen Krošnjar (Rijeka)

JUNIORI U-15 - 501 SO
1. Josip Šojat (Rijeka)
2. Josip Ljubas (Kaštel Kambelovac)
3. Mateo Vujić (Rijeka)

JUNIORI U-18 - 501 SO
1. Matija Gazibara (Zagreb)
2. Mario Habljak (Bestovje)
3. Luka Cvek (Zagreb)