AGRESIVNI AHMETOV

Vlasnik Šahtara zaprijetio sucima

28.10.2009 u 18:08

Bionic
Reading

Rinat Ahmetov, vlasnik pobjednika posljednjeg izdanja Kupa Uefa, ukrajinskog Šahtara, zaprijetio je fizičkim obračunom sucima koji njegovu momčad neće tretirati kako zaslužuje, objavili su ukrajinski mediji

Jedan od najbogatijih Ukrajinaca, čije se bogatstvo procjenjuje na 1,8 milijardi dolara, prijetnju sucima je uputio nakon što je njegov kolega, vlasnik Dnjipra Igor Kolomojski, upao u sudačku svlačionicu nakon poraza od kijevskog Dinama. Lokalni mediji su objavili da su Kolomojski i njegovi tjelohranitelji napravili show u svlačionici, ali suci su to demantirali kazavši kako je ukrajinski tajkun tek 'malo žešće psovao'.

Novinari su potom pitali Ahmetova bi li reagirao na isti način kada bi bio nezadovoljan suđenjem.

'Mislim da ne bih tako reagirao. Ali mogu podsjetiti suce da sam bio profesionalni boksač, pa bi se proveli loše ako bih odlučio ući u njihovu svlačionicu', rekao je. 'Uvijek pokušavam kontrolirati emocije. Međutim, ako bih bio prisiljen na takvu reakciju, samo bih vikao, a možda i u afektu zadao seriju udaraca. Sigurno bi se suci loše proveli. Najbolje je da oni paze što rade i da posao obavljaju profesionalno i pošteno', zaključio je Ahmetov.