liga prvaka

Vlašić zabio u porazu CSKA, Livaja se vratio nakon suspenzije i - zaradio crveni karton

27.11.2018 u 21:24

Bionic
Reading

U susretu 5. kola G skupine nogometne Lige prvaka CSKA je u Moskvi izgubio od Viktorije iz Plzena 2:1, a prvi gol na utakmici iz penala je zabio hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić

U drugom susretu igranom u ranijem terminu Ajax je u ogledu skupine E u Ateni pobijedio AEK sa 2:0 osiguravši plasman u osminu finala. Tragičar utakmice bio je hrvatski napadač Marko Livaja koji je u 67. minuti zaradio crveni karton i to u svom prvom nastupu nakon što je odradio četiri utakmice kazne zbog isključenja u susretu protiv Vidi MOL-a u kvalifikacijama.

Nikola Vlašić je odigrao odličnu utakmicu, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu moskovskog sastava koji je ovim porazom ostao bez izgleda za plasman u osminu finala LP, a ugrožena mu je i treća pozicija koja vodi u Europsku ligu. Pobjeda Čeha najviše je obradovala Real i Romu koji su i prije večerašnjeg susreta u Rimu prošli dalje.

CSKA je poveo u 10. minuti Vlašićevim golom iz jedanaesterca, a bio je to njegov treći gol u Ligi prvaka ove sezone. Kazneni udarac je skrivio Milan Petržela koji je neopreznim startom srušio Georgija Ščenikova.

Vlašić je u 22. minuti mogao zabiti i drugi gol, ali je pucao preko gola. Mladi Splićanin je u naslovnoj ulozi bio i u 27. minuti kada je fantastičnom loptom gurnuo Ščenikova u sjajnu situaciju, ali je napadač moskovskog sastava loše pucao.

Gosti su mogli izjednačiti u 44. minuti, također iz jedanaesterca, no Igor Akinfejev je zaustavio udarac Romana Prochazke. Međutim, Prochazka se iskupio za promašaj u 56. minuti izjednačivši na 1:1, a u 81. minuti Viktorija je preokrenula rezultat golom Lukaša Hejde za 2:1.

  • +5
Viktoria Plzen - CSKA Moskva, 1. kolo Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Vlašić i Kristijan Bistrović su odigrali cijeli susret za CSKA. U drugom susretu iz ove skupine večeras se u Rimu sastaju Roma i Real Madrid.

Na ljestvici vode Reačl i Roma s po devet bodova, dok CSKA i Viktorija imaju po četiri boda, no Česi su bolji u međusobnom skoru.

Večeras je odigrana i jedna utakmica u skupini E. U Ateni je Ajax pobijedio AEK sa 2:0 i osigurao prolaz dalje, dok je grčki sastav ostao bez izgleda za nastavak europske priče makar u Europskoj ligi.

Gosti su poveli u 67. minuti golom Dušana Tadića iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Marko Livaja igrajući rukom. Hrvatski napadač je pritom dobio i drugi žuti karton, pa je domaćin posljednje 23 minute igrao s igračem manje.

  • +3
Bayern - AEK Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Livaji je to bila prva utakmica ove sezone u Ligi prvaka jer je prve četiri propustio zbog crvenog kartona zadobivenog u kvalifikacijama za LP. Podsjetimo, Livaja je nakon utakmice Vidi MOL i AEK-a nogom u prsa udario srpskog nogometaša Danka Lazovića nakon što je napadač mađarskog sastava za vrat povukao Markovog suigrača Niklasa Hulta. Zbog kazne je propustio prve četiri utakmice, a zbog novog crvenog kartona ove sezone više neće igrati u Europi.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Nizozemci su riješili u 72. minuti drugim golom Dušana Tadića.

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Bayern našeg Nike Kovača i Benfica.

Na ljestvici vodi Ajax s 11 bodova, Bayern je drugi s 10 bodova, na trećem mjestu je Benfica s četiri boda, a na začelju je AEK bez bodova.