ESKALACIJA U LONDONU

Vlašić se sprema za najtežu konkurenciju u životu

01.01.2012 u 12:17

Bionic
Reading

Blanka Vlašić (28) nakon dužeg vremena odradit će zimske pripreme izvan Splita. Još u počecima karijere išla je na pripreme u južnu Italiju, u Budimpeštu, Novu Goricu... Sada je odlučila na 20 dana otići u Južnoafričku Republiku


'Znam da sam sve iznenadila tom odlukom jer sam nedavno sa svojim timom bila u Dubaiju. S obzirom na tamošnju klimu, a tražili smo nešto toplo u danima kad je kod nas zima, to se činilo kao odlična ideja za pripreme. U sedam dana obišli smo stadione, hotele, upoznala sam se s Maradonom koji trenira jedan tamošnji klub. Sve je naizgled bilo dobro, čak mi je Maradona rekao da su mi vrata stadiona na kojem njegova momčad trenira uvijek otvorena, a onda smo se ipak odlučili za Južnu Afriku', otkriva Blanka.

Pripreme u JAR-u nisu nova ideja. O toj destinaciji Vlašići su razmišljali i prije.

'Nismo bili ondje da se uvjerimo kakvi su uvjeti, ali vjerujemo ljudima koji su nam ga preporučili. U konačnici će pripreme stajati znatno manje nego odlazak u Ujedinjene Arapske Emirate', ističe Joško Vlašić.

Pripreme (od 8. do 28. siječnja) platit će HOO, s obzirom na to da je Blanka evidentni putnik na Igre u London. Nema rasipanja, na put ne ide čak niti Joško jer nije neophodan u ovoj fazi priprema.

'U to vrijeme će temperature ondje biti između 25 i 30 stupnjeva. To smo i tražili, što više sunca. Kako sam čuo, u kampu ima i mnogo zelenila, a dobro je što smo u istoj vremenskoj zoni', kaže Bojan Marinović i nudi svoju misao za predstojeću sezonu.

'S obzirom na sve one koje će se sljedeće sezone nadmetati, bit će to najjači vis u povijesti! U odnosu na prošlu sezonu, vraćaju se Chaunte Howard, Tia Hellebaut i Ariane Friedrich, a tu su još Ana Čičerova, Antonieta Di Martino i tko zna tko će još iskočiti. Bitno je da Blanka bude zdrava, a tko sezonu preživi bez ijedne ozljede, pričat će o tome godinama', zaželio je Blanki zdravlja u novoj godini. Više im i ne treba, Blanka je sportašica koja je nevjerojatno dugo držala formu u samom svjetskom vrhu. Fokus ove sezone je na Londonu, sve će tempirati formu za Olimpijske igre i bit će to natjecanje koje bi se moglo dugo pamtiti.