ČEKA SAVRŠENI SKOK

Vlašić: Friedrich me ne zanima, spremna sam

17.08.2009 u 15:04

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić, svjetska prvakinja u skoku u vis, izjavila je da se ne boji sučeljavanja s Ariane Friedrich na SP koje se održava na olimpijskom stadionu u Berlinu i da je koncentrirana samo na sebe

'Ne zanima me to što se govori ni o njoj ni o meni, jer nema nikakvog načina da ja djelujem na njezin skok ili ona na moj. Koncentrirana sam na ono što radim i uvijek sam tako radila', izjavila je Vlašić na konferenciji za novinare organiziranoj u ponedjeljak u glavnom njemačkom gradu uoči nastupa na SP: 'Nikada ne razmišljam o tome da pobijedim nekoga, razmišljam samo da dam sve od sebe.'

'Naš odnos je normalan, kao između svih ostalih atletičara. Pozdravljamo se, ali nismo prijateljice. Nemamo vremena za to', istaknula je hrvatska atletičarka.

Vlašić (25) je kazala da je spremna i na doček njemačke publike: 'Ne skačem na domaćem terenu, ali se ipak nadam nekom ohrabrivanju', rekla je Vlašić kojoj je ove godine najbolji skok 2,05 m, centimetar manje od Friedrich (2,06 m).

'Ako pobijedim ovdje, ne mogu još uvijek reći da će mi to biti najljepša pobjeda, sve ovisi o natjecanju. Za mene je najljepša pobjeda bila ona u Osaki gdje sam osvojila prvi veliki naslov, bila sam pod pritiskom i stvarno sam željela pobijediti', nastavila je Blanka.

Također je rekla da nema loše uspomene s olimpijskog stadiona, gdje ju je Friedrich pobijedila u lipnju: 'Bolje je izgubiti u prvom dijelu sezone, nego u drugom', nasmijala se Vlašić.

Osvrćući se na poraz na Olimpijskim igrama od Belgijanke Tie Hellebaut, Vlašić je rekla da su porazi temelj za učenje: 'Učim iz toga. To se događa s razlogom i od mene čini bolju atletičarku i profesionalku.'

'Spremna sam. Napravila sam sve što sam trebala. Osjećam se odlično i spremna sam dobro skakati', kazala je Blanka Vlašić.

'Osjećam da ove godine nisam pokazala što mogu. Osjećala sam da sam napravila korak naprijed, ali nisam imala priliku pokazati savršen skok. Znam da imam dobre skokove u nogama', dodala je.

No, pitanje hoće li to biti dosta za konačno rušenje 20 godina starog svjetskog rekorda od 2.09 m Bugarke Stefke Kostadinove ostaje otvoreno.

'Nažalost nemam kristalnu kuglu. Radim na tome i znam da će se to dogoditi jednog dana', našalila se hrvatska atletičarka na kraju.