PIKADO MASTERS

Vladimiru Lešiću dva zlata i srebro u Benkovcu

24.01.2012 u 15:11

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Vladimir Lešić bio je prvo ime trećeg ovosezonskog turnira iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza koji je proteklog vikenda održan u Benkovcu

Lešić, član Pikado kluba Posejdon iz Kaštel Kambelovca, slavio je u elitnoj disciplini 501 DO pobijedivši u finalu Šibenčanina Tončija Restovića. Prvo mjesto osvojio je i u disciplini parova u tandemu s klupskim suigračem Ivanom Bilelom, dok je jedini poraz doživio u finalu discipline Cricket kada ga je zaustavio Boris Krčmar, inače dvostruki svjetski prvak u elektroničkom pikadu.

Lešić je uvjerljivim nastupom u Benkovcu vjerojatno osigurao naslov ukupnog pobjednika Masters serije jer je preostao za odigrati samo još jedan turnir, 25. veljače u Dugoj Resi kod Karlovca.
Slično kao i kod muških, i kod djevojaka su dominirale trenutačno dvije najbolje naše pikadistice, Splićanka Đurđica Delić i Riječanka Vlasta Stankić. Njih dvije su se ogledale u oba finala pri čemu je Delić slavila u disciplini 501 MO, dok je Stankić bila uspješnija u Cricketu. Iako je Delić vrlo blizu naslovu ukupne pobjednice, Stankić još uvijek ima izgleda preteći je na posljednjem Mastersu.

Kod juniora je u uzrastu do 15 godina starosti očekivano slavio Josip Ljubas iz Kaštel Kambelovca, inače aktualni svjetski prvak u ovom uzrastu, dok je u konkurenciji U-18 drugim Masters za redom najbolji bio Matija Gazibara, član zagrebačkog Pikado kluba Gornji Stenjevec. U konkurenciji igrača 2. kategorije slavio je Ante Krnić iz Konjevrata, dok je kod trećekategornika najbolji bio Splićanin Ante Vrvilo.

U Benkovcu je nastupilo više od 200 pikadista iz cijele Hrvatske, što je samo još jedna potvrda velike ekspanzije koju pikado doživljava u posljednjih nekoliko godina. Nema puno sportova koji su u stanju u ova teška ekonomska vremena privući tolik broj natjecatelja na svaki turnir. U svakom slučaju popularnost ovog sporta kod nas je u velikom rastu, a to potvrđuju i sve bolji rezultati naših igrača na međunarodnim natjecanjima.

OSVAJAČI MEDALJA

SENIORKE - 501 MO
1. Đurđica Delić
2. Vlasta Stankić
3. Dea Šimičić

SENIORI 1. KATEGORIJA - 501 DO
1. Vladimir Lešić
2. Tonči Restović
3. Vlado Deščak

SENIORI 2. KATEGORIJA - 501 MO
1. Ante Krnić
2. Tomislav Balija
3. Neven Krnić

SENIORI 3. KATEGORIJA - 501 SO
1. Ante Vrvilo
2. Alen Krošnjar
3. Juraj Savinc

JUNIORI U-15 - 501 SO
1. Josip Ljubas
2. Josip Iveljić
3. Ante Bilela

JUNIORI U-18 - 501 SO
1. Matija Gazibara
2. Davor Bubić
3. Luka Cvek

SENIORKE CRICKET
1. Vlasta Stankić
2. Đurđica Delić
3. Jasna Šegvić

SENIORI CRICKET
1. Boris Krčmar
2. Vladimir Lešić
3. Dragutin Pečnjak

SENIORI/KE PAROVI - 501 MO
1. Vladimir Lešić & Ivan Bilela
2. Krešo Kranjčina & Saša Ljubenko
3. Boris Krčmar & Tomislav Kušter