za prvu ekipu igrao tek 14 minuta

Više nema dvojbi, još jedan mladi Dinamov talent napustio je klub, a u 'modru' blagajnu stižu novi milijuni kuna

03.08.2020 u 16:57

Bionic
Reading

Mladi napadač Roko Baturina novi je igrač budimpeštanskog Ferencvarosa. Igrač koji je nakon nogometne akademije GNK Dinamo trenirao s prvom momčadi te potom proveo izrazito uspješno vrijeme na posudbi u slovenskom Bravu, dogovorio je sve uvjete s mađarskim prvakom.

'Sretan sam što sam potpisao ugovor s mađarskim velikanom. Svjestan sam velike povijesti ovoga kluba, ali to mi je samo izazov i podstrek da budem još bolji i opravdam povjerenje. Ovim putem se zahvaljujem svima koji su mi pomogli na mom putu, posebno GNK Dinamu u čijim sam redovima uspješno prošao prijelaz u seniorski nogomet. Uvijek ću biti vaš navijač', poručio je Roko Baturina putem službene stranice Dinama, a zagrebački mu je klub poželio sve najbolje u nastavku karijere.

Ovaj 20-godišnji napadač prošlu je polusezonu proveo na posudbi u slovenskom prvoligašu Bravu za kojeg je u 16 nastupa postigao osam golova i upisao dvije asistencije čime je privukao interes mađarskog kluba. U Dinamo je došao zajedno s mlađim bratom Martinom u ljeto 2017. godine, a prethodno je bio član RNK Splita i Hajduka.

Za klub iz Maksimira je upisao samo jedan službeni nastup i to u srpnju prošle godine u prvenstvenom srazu sa Slaven Belupom kada je u igri proveo 14 minuta. Međutim, igrao je za drugu momčad 'plavih' te juniorsku ekipu. Prošao je i sve uzraste mladih hrvatskih reprezentacija, a za U19 vrstu je u 12 nastupa dva puta zatresao mrežu suparnika.

Ferencvaros je, doduše neslužbeno, Dinamu platio milijun eura odštete za Baturinu. Puno ili malo?