LOŠA VEČER 'MEDVJEDA'

Villach uzeo bodove u Domu sportova

12.12.2010 u 19:48

Bionic
Reading

Bez Hečimovića i prvog golmana Kristana, te uz malu dozu peha, hokejaši Medveščaka nisu uspijeli rezultatski parirati igračima iz Villacha. Gosti su iskoristili sve svoje prilike i uvjerljivo pobijedili sa 4:1

U 27. kolu Ebel lige zagrebački Medveščak je upisao i 16. poraz, ovog puta od gostiju iz Villacha. Bila je to utakmica koju su Zagrepčani igrali bez puno igrača, među ostalima nedostajali su teže ozljeđeni Hečimović i prvi golman Robert Kristan, dominirali u većem dijelu utakmice, no strijelci u nedjelju navečer nisu bili rasploženi. Villach je iskoristio sve slabosti 'medvjeda' i pogađao uz dosta sreće, dok s druge strane domaćini nisu iskorištavali svoje velike prilike, niti igru 5 na 3.

Prvi gol prilično je šokirao i hokejaše i publiku u Domu sportova i pao je samo četiri sekunde prije kraja prve trećine. Villach je imao igrača više i iskoristio ga je preko Dereka Damona u trenucima kad su već navijači kretali prema izlazu. Peh se nastavio i početkom druge trećine kad je nakon opasnog prekršaja nad Guidarellijem zabio Joshua Langfeld. Suci su dugo vijećali, no nisu presudili u korist 'medvjeda'.

U tih drugih 20 minuta Medveščak je igrao jako dobro, pucalo se sa svih strana, gledatelji su napravili fenomenalnu atmosferu, no golman Bernhard Starkbaum bio je nesavladiv.

Ako je i bilo ikakve nade u preokret, ona je nestala u 44. minuti kad je Christof Martinz iskoristio kontru 3 na 1 i podigao rezultat na 3:0. Novi tračak nade navijači su dobili u 51. minuti, u trenucima s dva igrača više, kad je svoj prvi pogodak za Medveščak postigao Jamie Rivers. Vjerovali ili ne, bio je to 46. udarac Medveščaka u utakmici protiv Villacha, a tek prvi pak koji je završio u mreži gostiju iz Austrije.

Nažalost, vrlo brzo nakon toga Jonathan Ferland zabio je i četvrti pogodak Gašperu Krošelju i priči je bio kraj. Villach je stigao do vrijedne pobjede, druge od tri odigranih protiv Medveščaka i dodatno se približio vodećima na prvenstvenoj ljestvici. U vodstvu je i dalje Klagenfurt sa 47 bodova, dok je Medveščak šesti sa 26 bodova.

Rezultati 27. kola:
Medveščak - VSV Villach 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Olimpija - Alba Volan 6:2 (2:1, 1:0, 3:1)
Red Bull Salzburg - Vienna Capitals 8:7 (2:3, 2:2, 4:2)
Jesenice - KAC Klagenfurt 5:3 (1:0, 1:2, 3:1)
Graz 99ers - Black Wings Linz 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)