KAD OZLJEDA UNIŠTI SAN

Villa kao Eduardo, Cisse, Ballack ili Beckham

16.12.2011 u 11:11

Bionic
Reading

Napadač Barcelone David Villa slomio je lijevu nogu u polufinalu klupskog nogometnog prvenstva. No osim činjenice da će zbog loma biti izvan terena šest mjeseci, dodatni problem za Villu jest činjenica da bi mogao propustiti Euro 2012. Tako je zbog prijeloma noge veliko natjecanje propustio i Eduardo, a svojedobno i Francuz Djibril Cisse

Nogomet je kontaktna igra, zato i ne čude mnogobrojne ozljede koje nogometaši zadobiju tijekom karijere. Ponekad je dovoljan samo jedan start da se igraču sruše snovi te da zbog teške ozljede propusti veliko natjecanje.

Posljednji u nizu koji će zbog ozljede propustiti veliko natjecanje je Španjolac David Villa, koji je prije nekoliko dana slomio lijevu nogu u utakmici polufinala klupskog svjetskog prvenstva u Yokohami. Villi prognoziraju stanku od šest mjeseci i teško da će biti spreman za Euro 2012.

Veliki peh svojedobno je imao i Francuz Djibril Cisse, koji je u pripremnoj utakmici 'tricolora' u lipnju 2006. slomio nogu drugi put i zbog toga je morao propustiti Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

Samo jedan divljački start bio je dovoljan da Hrvatska na Euro 2008. ode bez Eduarda da Silve, kojem je Martin Taylor u veljači skoro uništio karijeru. Na svu sreću, Dudu se godinu dana kasnije vratio u sastav Arsenala.

Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici nisu vidjela dva veterana svjetskog nogometa. Dotadašnji kapetan njemačke nogometne reprezentacije Michael Ballack stradao je igrajući za Chelsea protiv Portsmoutha. Ozlijedio je desni gležanj, a Njemačka je ostala u šoku jer je morala u Južnoafričku Republiku bez svog kapetana.

David Beckham žarko je želio nastupiti za Englesku u Južnoafričkoj Republici, čak je otišao u Milan da bi zadržao formu, no sudbina je htjela da ne zaigra na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. Beckham je u susretu svog Milana i Chieva teže ozlijedio Ahilovu tetivu samo nekoliko minuta prije kraja, a to je bio kraj i njegovih nadanja.

Još jedan kapetan morao je propustiti nastup na velikom natjecanju. Tomas Rosicky propustio je Euro 2008. i nije igrao za svoju Češku zbog ozljede tetive koja ga je mjesecima mučila.

Očito je puno igrača koji su zbog težih ili manje težih ozljeda morali propustiti Euro ili Svjetsko prvenstvo.