nastupala u paru s australcem

Vijest koja slama srce: u Moskvi pronađeno tijelo 20-godišnje svjetske prvakinje u umjetničkom klizanju

18.07.2020 u 13:58

Bionic
Reading

Juniorska svjetska prvakinja u umjetničkom klizanju, 20-godišnja Ekaterina Aleksandrovskaja, koja već nekoliko godina nastupa za Australiju, pronađena je mrtva u Moskvi.

Kako piše ruska agencija TASS, neimenovani izvor policiji je rekao da je tijelo mlade sportašice Aleksandrovskaje pronađeno u blizini njene kuće u ruskom glavnom gradu.

Dvadesetogodišnja Aleksandrovskaja je bivša ruska reprezentativka, koja se od 2016. godine natječe pod australskom zastavom, za koju je, u paru s klizačem Harleyem Windsorom 2017. godine osvojila naslov svjetske juniorske prvakinje.

Windsor je i prvi Aboridžin koji se ikad natjecao na Zimskim olimpijskim igrama, a bilo je to 2018. godine u Pyeongchangu, gdje je taj par zauzeo 18. mjesto.

Ruska novinska agencija TASS podsjeća kako je ovaj par osvojio i juniorski Grand Prix, te da su 2017. i 2019. godine postali i australski prvaci.

Par je okončao suradnju u veljači 2020. godine zbog 'zdravstvenih problema' Ekaterine Aleksandrovskaje, kojoj je dijagnosticirana epilepsija, a patila je i od depresije.

Ruski mediji tvrde da je mlada klizačica ostavila oproštajno pismo koje sugerira da je možda riječ o samoubojstvu.