NEMOJTE PASTI U NESVIJEST

Vijest iz Real Madrida koja je odjeknula nogometnim svijetom

06.11.2018 u 06:47

Bionic
Reading

Real Madrid je pred potpisom najvećeg sponzorskog ugovora u povijesti nogometa, 'kraljevski klub' će zahvaljujući poznatom proizvođaču sportske obuće i odjeće obilno napuniti blagajnu

Realovi nogometaši ove sezone ne briljiraju, rezultati su ispod očekivanja, došlo je do promjene trenera, a klub je izgubio i najveću zvijezdu Cristiana Ronalda. No bez obzira na sve probleme prvoligaš iz Madrida oduvijek slovi za najglamurozniji klub svijeta za kojeg se otimaju sponzori.

Već desetljećima najveći proizvođači sportske opreme bore se za najbolje sportaše i klubove iz različitih sportova, a Adidas 'opskrbljuje' Real. Obostrana korist koja bi uskoro trebala dobiti nastavak suradnje, jer će biti potpisan rekordan ugovor.

Naime, sve je dogovoreno između Reala i Adidasa, a 'kraljevski klub' u deset godina (od 2020. do 2030.) će na račun dobiti nevjerojatnih 1,1 milijarde eura ili 110 milijuna eura po sezoni. No to nije sve, od dodataka prema prodanim dresovima i ostalim bonusima prihodi mogu dosegnuti i 150 milijuna godišnje, jer kraljevskom klubu će pripasti i 25 posto od svakog prodanog dresa, kopački ili suvenira...

Isto tako za osvajanje naslova španjolskog prvaka sponzorski je bonus klubu 2,5 milijuna eura, a u novom će ugovoru biti 3,5 milijuna, dok je bonus za osvajanje Lige prvaka narastao s pet na sedam milijuna eura.

  • +5
La Liga, Real Madrid - Valladolid Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Inače, od 2012. godine Real od Adidasa prima ček od 52 milijuna eura godišnje (42 plus deset bonusa), a spomenimo kako od prošle sezone 21 klub u NBA ligi od Adidasa ima zajedno milijardu eura za osam godina. I to pokazuje koliko je Real velik i poželjan sponzorima, jer će on sam dobiti sličan iznos koliko 21 klub u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Dodajmo da su ostali najvredniji ugovori s proizvođačima opreme onaj Manchester Uniteda (85 milijuna eura, Adidas) i Barcelone (105 milijuna eura, Nike).

Real Madrid i Adidas Izvor: Društvene mreže