UVESELJAVANJE DJECE

Vidoviti Paul vraća se mirnoj starosti

13.07.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Čudesni nogometni prognozer, dvoipogodišnja hobotnica Paul, završila je život u svom privremenom akvariju i vraća se u zabavni park u njemačkom Oberhausenu

Paulu je 'ukračen' trofej za svjetskog prvaka i tim se činom završila kladioničarska parodija koja je u lijepoj mjeri obilježila protekli mundijal. Paul se hranio iz pravih posudica i sada je svjetska zvijezda.

'Ne biste vjerovali koliko smo ponuda dobili za njega, ali nismo ih ni razmatrali. Paul se vraća svom osnovnom zadatku, uveseljavanju djece u akvariju', rekla je za Reuters glasnogovornica vodenog parka Tanja Munzig.

'Svi se trude objasniti njegovu tajnu, ali nema racionalnog objašnjenja za ovo čemu smo svjedočili', dodala je Munzig, a njezin se kolega umjesto hobotnice, koja unatoč genijalnosti još nije naučila pričati, oprostio sa svijetom: 'Paul je uživao u medijskoj pažnji i pozdravlja ljude diljem svijeta, a sada se vraća na staro radnom mjesto.'

Paulu su dvije i pol godine i teško da će doživjeti idući Euro. Hobotnice rijetko žive dulje od tri godine, ali jednako rijetko i pogađaju osam nogometnih parova. Inače, da je netko od prvoga dana vjerovao Paulu na uloženu kunu mogao je zaraditi više od 300.

'Gomila ljudi je pri kraju prvenstva dolazila i pitala nas što je Paul rekao. Ta hobotnica nam je odnijela velik novac. Sada nakon SP-a odlazim na odmor i iz osvete ću pojesti hobotnica koliko god budem mogao', pola u šali, pola iz frustracije kaže glavni 'bookie' kladionice William Hill Graham Sharpe.