SJAJNO KOMUNICIRAJU

[VIDEO] Zlatko Dalić otkrio koga vidi kao svog nasljednika: To je najbolji i najprirodniji put!

15.12.2021 u 06:32

Bionic
Reading

U studiju Hrvatske nogometne televizije, u nogometnom talk showu Mali nogometni razgovori, gostovali su Zlatko Dalić, izbornik seniorske hrvatske reprezentacije, te Igor Bišćan, izbornik U-21 reprezentacije

Obje su reprezentacije posljednjih mjeseci ostvarile velike uspjehe u svojim kvalifikacijskim ciklusima. Vatreni su se direktno plasirali na Svjetsko prvenstvo iduće godine, kojem je domaćin Katar, dok Hrvatska U-21 savršeno kroz svoju skupinu prolazi prema Euru te ima šest pobjeda iz šest utakmica.

Voditelj Ivan Blažičko na početku je izbornike vratio u te kvalifikacijske dane, a izbornik seniorske momčadi za Zlatko Dalić za HNTV je rekao:

'Ciklus je bio baš nezgodan. Bio je kratak, a unutar svega smo imali i nastup na Europskom prvenstvu. Nije bilo lako, imali smo loš start, a pritisak je kao i uvijek bio velik. No, uspjeli smo u zadnjih sedam utakmica ostvariti rezultat. Sve je kulminiralo u zadnjem susretu, dvoboju protiv Rusije, gdje je odgovornost bila velika. Pritisak također, a utakmica super važna i teška. Kada je sudac svirao kraj tog susreta stvarno mi je ogroman teret pao s leđa i još jednom moram zahvaliti baš svim igračima koji su nastupili od početka kvalifikacija i direktno nas odveli na SP. To je jako važno, jer bi dodatne kvalifikacije bile novo zahtjevno iskustvo'.

Potom se izbornik prisjetio i utakmica kod Rusije i Slovačke, kao i domaće protiv Slovenije, kada su Vatreni bili bez kapetana Luke Modrića.

'To su bile tri najteže utakmice. Pogotovo u Rusiji, jer smo se u ponedjeljak našli u Moskvi, a za dva dana već igrali. Zapravo smo se ranije, tijekom ljeta, dopisivali s igračima i dogovarali za taj susret. I jedino je bilo važno ne izgubiti, a tako smo i igrali. Mučenje je bilo i u Slovačkoj, a taj gol Brozovića mogu proglasiti vjerojatno najvažnijim u cijelim kvalifikacijama. Slovačka je, pak, za mene bila najbolja momčad u skupini nakon nas, ali u svemu nije imala sreće. U samoj završnici kvalifikacija dečkima sam rekao kako je ključ Malta. Ako dobijemo njih na gostovanju, slijedi nam pun Poljud i prava fešta te da ćemo tu zadnju utakmicu dobiti. No, na kraju je stvarno bilo najvažnije da smo sve držali u svojim rukama i da smo ovisili sami o sebi.'

Igor Bišćan je, pak, komentirao savršenih šest pobjeda u dosadašnjem dijelu kvalifikacija.

'Bilo je slabijih, ali bilo je i ozbiljnih suparnika u skupini, tako da te brojke nikako nisu slučajne i nisu za podcijeniti. Norveška, Austrija, a ja bih rekao i Finska, su vrlo ozbiljni suparnici. No, dečki su motivirani, rezultati i igre mnogo govore o njima, makar je još rano za bilo kakve ozbiljne zaključke. Uostalom, nismo se još ni plasirali. Čekamo još četiri utakmice, ali vjerujemo u sebe. Dečki su odlična klapa, a treba reći da mnogi nositelji reprezentacije imaju sada 18 ili 19 godina, što znači da će moći igrati u još jednom ciklusu.'

Dalić i Bišćan su govorili o mnogim drugim zanimljivim temama pa je tako Dalić, koji je nedavno produžio ugovor do Eura 2024. godine, dodao:

'Ja sam i ranije rekao da je ovo sada po prvi puta da moj stožer i ja biramo sve igrače i zapravo slažemo našu reprezentaciju. Nakon svega, mogu reći da sam ponosan na sve i da hrvatska reprezentacija ima sjajnu budućnost i uspješne godine ispred sebe. I da će sigurno i ubuduće uveseljavati hrvatski narod. Osobno sam, također, i ranije rekao da nema veće časti, nego biti hrvatski izbornik, a svima zahvaljujem na povjerenju.'

Dodao je Dalić i kako misli da je 'najbolji i najprirodniji put' da njega jednog dana naslijedi upravo Bišćan s kojim, kaže Dalić, 'ima sjajnu komunikaciju i odlično se nadopunjuju u svemu'.

Video možete pogledati OVDJE.