Jadranski derbi

[VIDEO] Rijeka iskoristila velike kikseve Hajdukove obrane i ponizila 'bijele' na njihovom Poljudu: Torcida opet bijesna na Burića i igrače

01.12.2019 u 19:32

Bionic
Reading

Rijeka je s 0:4 slavila na Poljudu protiv Hajduka u 17. kolu Hrvatski Telekom Prve lige

Hajduk je u 17. kolu Hrvatski Telekom Prve lige na svojem Poljudu ugostio Rijeku. U derbiju kola Splićani su dobro krenuli i stvorili veliki pritisak na riječku obranu, a najbolju priliku za pogodak 'bijeli' su prokockali u 21. munuti.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 17. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Eduok je dobro pucao, ali njegov udarac je završio u okviru gola. Nakon toga se u prilici našao Jradi koji je došao do odbijene lopte. Jradi je napravio nekoliko koraka i opalio po golu, ali i njegov udarac završio je u stativi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Potpuni šok za Hajduk uslijedio je u 43. minuti susreta kada je Rijeka došla u prednost. Hajdukova obrana je kiksala nekoliko puta tijekom susreta, a sada je to i kažnjeno. Čolak je sjajno primio dodavanje Andrijaševića i opalio s ruba kaznenog prostora, ali njegov udarac uspijeva obraniti Ljubić.

Ipak, lopta se obija u sredinu šesnaesterca gdje se sam kao duh našao Acosty i zabio za veliko vodstvo Rijeke na Poljudu. Obrana Hajduka samo je gledala riječkog napadača koji je imao vremena namjestiti se na šut i rutinski zabiti.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

U drugom dijelu Rijeka se uspjela i potpuno othrvati pritisku Hajduka pa smo gledali još otvoreniji susret. Sijevalo je s jedne i druge strane, ali najbolju priliku u drugom dijelu možda je imao Hajduk u 60. minuti. Jradi je pucao s dvadesetak metara, a lopta je u svojem letu odskočila od travnjaka i dobila nezgodnu putanju. Već se činilo kako će 'bijeli' doći do izjednačenja, ali onda se ukazao vratar Rijeke Prskalo i sjajnom paradom uspio skinuti 'već zabijeni' gol.

U 82. minuti uslijedio je novi šok za domaćine. Ovoga puta kiksao je Hamza koji je nonšalantno dodao glavom, ali, naravno, neprecizno pa je Raspopović uspio presjeći loptu. Riječki igrač se potop sjurio do ruba kaznenog prostora i zabio za 0:2.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Torcida je u tom trenutku zapjevala: 'I kad gube i kad tuku, uvijek vjerni svom Hajduku' i tako dala podršku svojoj momčadi nakon primljenog drugog gola. Ipak, ni to nije pomoglo očajnom Hajduku koji je sve dobro na ovoj utakmici napravio u prvih 20-ak minuta kada je pritiskao.

U 87. minuti Radić je pokušao napraviti offside zamku, ali uspio je zarobiti samo sebe. Njegov kiks iskoristio je Čolina i ušao u kazneni prostor gdje ga nitko nije previše doživljavao pa je mogao neometano gurnuti loptu za Gorgona koji je bio sam u petercu i zabio kao na školskom igralištu za konačnih 0:3.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Rijeka ni tu nije stala i odlučila je potpuno poniziti bijele na Poljudu. Tibor Halilović je u trećoj minuti sučeve nadoknade na kratko postao Lionel Messi i pošetao se kroz obranu Hajduka te opalio s ruba kaznenog prostora. Ljubić je bio na lopti, ali mu je ona kroz ruke prošla u gol.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Torcida je još jednom poručila Damiru Buriću da ode iz kluba. Hajduk je uspio ostati na drugom mjestu s 31 bodom, ali sada mu se Rijeka približila na samo tri boda i ima utakmicu manje. Ovakvom igrom zapravo nije ni bitno koliko je Dinamo ispred Hajduka, ali informacije radi, 'modri' imaju sedam bodova više od 'bijelih' koji imaju i utakmicu više.

Hrvatska 1. liga

Hajduk-Rijeka0:4
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb16122238
2.Hajduk1794431
3.Rijeka1684428
4.Lokomotiva1784528
5.Osijek1776427
6.Gorica1774625
7.Slaven Belupo1753918
8.Istra 19611726912
9.Varaždin1726912
10.Inter Zaprešić17251011

Sljedeće utakmice

6.12.Dinamo Zagreb-Varaždin
7.12.Gorica-Slaven Belupo
7.12.Inter Zaprešić-Hajduk
8.12.Osijek-Lokomotiva
8.12.Rijeka-Istra 1961