IMAMO I MOMČAD KOLA

[VIDEO] Pogledajte najljepše golove 8. kola SuperSport HNL-a. Oršić za svoju igru nagrađen nevjerojatnom ocjenom, teško će ga netko skinuti s trona

05.09.2022 u 13:13

Bionic
Reading

U utakmicama 8. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige postignuto je 18 golova, čak šest od toga na utakmici Hajduk-Slaven Belupo koja je završila pobjedom Splićana 5-1.

Krenimo redom. Dinamo je u petak s 3-1 nadigrao Rijeku i pokazao apsolutnu dominaciju. Mislav Oršić je asistirao za prva dva pogotka Lauritsenu i Špikiću, a onda u 60. minuti zabio prelijepi gol za vodstvo Dinama 3-0. Ivanušecova lopta mu je dolazila po podlozi na desnu nogu kojom je s lijeve strane kaznenog prostora, s nekih 13-14 metara, pogodio suprotan gornji kut za 3-0.

Mislav Oršić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Nogometaši Varaždina pobijedili su pred svojim navijačima Goricu 2-1 čime je Varaždin upisao prvu domaću pobjedu u sezoni.

Veliki korak prema tri boda varaždinski su nogometaši napravili u prvom poluvremenu kada je Agon Elezi postigao dva gola za 2:0. U nastavku je Deni Jurić smanjio u 61. minuti, a unatoč igraču više Velikogoričani nisu uspjeli do boda ili potpunog preokreta.

Sva tri gola zaslužuju epitet golčine, no onaj gostujući dobio je malu prednost ispred gola Varaždinaca.

Deni Jurić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Od dva Elezijeva izabrali smo drugi.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

U osječkom Gradskom vrtu nije bilo pobjednika, nogometaši Osijeka i Šibenika su remizirali odigravši 1:1

Osječani su poveli lijepim pogotkom Mađara Laszla Kleinheislera u 38. minuti, ali je još ljepši bio gol Španjolca Francisca Burguija u 79. minuti za konačnih 1:1.

Osijek je poveo u 38. minuti kada je vrlo lijepo, s 15 metara, opalio Laszlo Kleinheisler i pogodio za veselje domaćih navijača.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Šibenik je izjednačio u 79. minuti, a sve je sjajno izveo Španjolac Burgui. Lažnjakom se riješio Bartoleca i pogodio za 1:1.

Svakako i ovaj gol vrijedi uvrstiti u rubriku najljepših postignutih u 8. kolu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Nogometaši Lokomotive svladali su Istru 1961 u Puli s 2-1 (1-0). Gosti iz Zagreba su vodili 2-0 nakon golova Josipa Pivarića u 23. i Silvija Goričana u 66. minuti, dok je jedini strijelac za domaći sastav bio Ante Erceg u 80. minuti.

S ove utakmice izdvajamo prvi gol Lokomotive koja je povela u svom prvom pravom napadu. Bila je to krasna akcija. Nakon ubačene lopte na drugu vratnicu dobro se snašao Pivarić te je zatresao domaću mrežu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Hajduk je do uvjerljive pobjede protiv Slaven Belupa na Poljudu stigao preokretom nakon što su gosti vodili na poluvremenu postigavši čak pet golova u nastavku.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu, dominirao je, imao je nekoliko odličnih prilika, no poveli su gosti. Arber Hoxha se u 43. minuti sjurio u šesnaesterac i prizemnim udarcem pogodio za 1-0. Prekrasna reakcija i još ljepši gol.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 56. minuti, kada je strijelac Hoxha zaradio drugi žuti karton i momčad iz Koprivnice je ostala s igračem manje. Kosovski reprezentativac je prvi žuti karton zaradio u 33. minuti, a drugi u 56. minuti.Hajduk je samo četiri minute kasnije preokrenuo rezultat. Josip Elez je uputio sjajnu dugačku loptu iza posljednjeg gostujućeg reda do Davida Čoline koji je odmah pucao i pogodio za 2-1. Gol utakmice i po značaju i po snalažljivosti Hajdukovog igrača.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Točku na "i" odlične Hajdukove predstave u nastavku stavili su Marko Livaja i Nikola Kalinić u 82. minuti. Livaja je asistirao do Kalinića koji je izašao sam ispred vratara i lijepim lobom pogodio za 4-1.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Ovo je momčad kola u kojoj je najvišu ocjenu sjani Dinamov igrač Mislav Oršić s ocjenom 9.9!!!

Standings provided by SofaScore LiveScore