IMAMO I MOMČAD KOLA

[VIDEO] Pogledajte najljepše golove 11. kola SuperSport HNL-a; Teklićev pogodak zaslužuje sve čestitke

03.10.2022 u 11:59

Bionic
Reading

Od petka do nedjelje odigra su utakmice 11. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, a posebnu pozornost privlačio je Jadranski derbi. No, nije donio neku veliku poslasticu, ali je osigurao splitskim Bilima tri boda, zahvaljujući jedinom golu na utakmicu, kojeg je zabio Awaziem

U središtu nogometne pozornosti ovog je vikenda bio Jadranski derbi. Bez obzira na to što je Rijeka prikovana na dnu tablice, te što položaj na tablici ne sugerira da je riječ o derbiju, ipak su to dva ljuta rivala.

No, derbi je bio relativno siromašan, barem što se kvalitete nogometa tiče. Ipak, i u takvom ogledu, gosti su uspjeli stići do pobjede zahvaljujući golu Chidoziea Awaziema. Nigerijac je zabio u 52. minuti, ali pitanje je bi li gosti uopće zabili gol, da je sudac Pajač u 22. minuti istom igraču pokazao i drugi žuti karton.

>> Sudački ekspert i Uefin kontrolor pojasnio da je Rijeka jako oštećena u derbiju; evo zašto je Awaziem već u 22. minuti trebao biti isključen!

Awaziem je zabio za pobjedu Hajduka na Rujevici Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Remijem 1:1 okončan je ogled Šibenika i Gorice na Šubićevcu.

Lijep pogodak za goste u 40. minuti zabio je Toni Fruk.

Gorica je povela golom Fruka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Dinamo je u Maksimiru odlično odradio posao prije utakmice 3. kola Lige prvaka i okršaja u Salzburgu protiv Red Bulla.

Čačićeva je momčad povela autogolom golmana Markovića, ali su gosti smogli snage i vratili se iz tog problema. Hoxha je lijepim golom u 60. minuti zabio za (trenutno) izjednačenje 1:1.

Hoxha je donio privremenu veselje Belupu na gostovanju kod Dinama Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Ipak, Dinamo je Dinamo, odnosno u ovom trenutku nedodirljiv za konkurente u domaćem prvenstvu te je do kraja utakmice zabio još tri gola, a lijep je bio Luke Ivanušeca za konačnih 4:1.

Ivanušec je postavio konačni rezultat na okršaju Dinama i Slaven Belupa Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Istovjetnim rezultatom, to jest sa 4:1, Osijek je pobijedio Lokomotivu te dokazao da je momčad iz Gradskog vrta pogodila zadržavanjem Austrijanca Pomsa na svojoj klupi.

U samom startu utakmice domaćini su zabili dva gola, ali 'šlag na tortu' postavio je Mađar Kleinheisler lobom u 80. minuti dvoboja.

Mađarski reprezentativac zabio je prekrasan gol u 80. minuti dvoboja s Lokomotivom Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Najljepši gol kola potpisuje Tonio Teklić, bivši hajdukovac, a sada igrač Varaždina.

On je sjajnim udarcem u 37. minuti matirao golmana Istre 1961 Ivana Lučića, ali unatoč toj golčini, Varaždin je na kraju osvojio samo bod, jer okršaj je završio 1:1.

Ovo je definitivno gol kola Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore