Spretno i sretno

[VIDEO] Pogledajte gol Mije Caktaša koji je Hajduk odveo u 3. pretkolo Europske lige; Renova opasno prijetila, ali 'bijeli' su se uspjeli provući

17.09.2020 u 17:26

Bionic
Reading

Hajduk je s 1:0 pobijedio Renovu i tako se plasirao u 3. pretkolo Europske lige

Hajduk je u drugom pretkolu Europske lige gostovao kod Renove u Sjevernoj Makedoniji. 'Bijeli' su u taj susret ušli kao izraziti favoriti, a dovoljno je samo pogledati vrijednosti današnjih suparnika kako bi se vidjelo tko je u velikoj prednosti.

Kompletna ekipa Renove vrijedi samo 2.33 milijuna eura, a od njih je skuplji kapetan Hajduka Mijo Caktaš koji prema Transfermarktu vrijedi 3.7 milijuna eura. Cijela Hajdukova ekipa košta 20.48 milijuna eura što je skoro deset puta više od današnjeg protivnika.

Ipak, prošlogodišnje ispadanje od amatera s Malte bilo je veliko upozorenje za Hajduk koji je krenuo ozbiljno u utakmici u Sjevernoj Makedoniji. Dobra, odnosno bolja igra od domaćina i odlično otvaranje utakmice, doveli su 'bijele' u vodstvo već u 5. minuti utakmice.

Nakon greške domaće obrane do lopte je došao Jairo koji je iz prve ubacio pred gol gdje se najbolje snašao Mijo Caktaš i bez problema matirao vratara makedonskog sastava i doveo Hajduk u vodstvo.

Činilo se kako će Hajduk do vrha napuniti mrežu domaćina i u prvom poluvremenu su imali barem dvije odlične šanse da to naprave, ali u drugom poluvremenu su Splićani neočekivano pali i pred kraj utakmice izgledali totalno nemoćno. Renova se, s druge strane, podigla i jurnula po izjednačenje, ali na sreću po hrvatskog predstavnika, nisu uspjeli postići svoj cilj.

Hajduk će u 3. pretkolu igrati protiv boljeg iz ogleda Neftčija i Galatasaraya.