'vatrena' fešta

[VIDEO] Osvojio je Ligu prvaka i napokon se vratio u Hrvatsku, a tu ga je dočekalo veliko iznenađenje koje su mu priredili suigrači iz reprezentacije

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 01.06.2021 09:14
  • Objavljeno 01.06.2021 u 09:09
Bionic
Reading

Čekalo se samo njega, no Mateo Kovačić (27) imao je fantastičan razlog za kašnjenje na okupljanje reprezentacije koja se već sedam dana priprema za nastup na Euru. Da, Mateo je s Chelseajem u subotu osvojio Ligu prvaka, a sada je napokon stigao u Hrvatsku. Suigrači iz reprezentacije priredili su mu zasluženi doček i proslavu

Nije mu ovo prvi put, dapače, Mateo Kovačić (27) po četvrti je put podigao pehar osvajača nogometne Lige prvaka. Prva tri osvojio je s madridskim Realom, a sada se na europski tron popeo u dresu londonskog Chelseaja.

Vremena za slavlje sa suigračima iz Chelseaja praktički niti nije bilo jer su se svi ekspresno razišli i priključili se reprezentacijama, pa je tako i Kovačić u ponedjeljak navečer stigao u Hrvatsku i priključio se 'vatrenima'.

Izabranici Zlatka Dalića u Zagrebu se pripremaju za današnju prijateljsku utakmicu protiv Armenije (Velika Gorica, 18 sati), a Kovačićev dolazak bio je sjajna prilika da se svi zajedno malo provesele.

Nemojte misliti da je to bila neka razularena fešta kakva bi bila dostojna osvajanja Lige prvaka. Ali da je bilo veselo, bilo je... Tako je na večeri poslije treninga pred prijateljsku utakmicu s Armenijom priređena mala svečanost u čast Matea Kovačića, novopečenog osvajača Lige prvaka s Chelseajem.

Kao nagrada za četvrti naslov klupskog prvaka Europe stigla je slasna torta s logom Lige prvaka, uz nezaobilazne čestitke suigrača i uvijek nadahnut govor team-menadžerice Ive Olivari.

'Jako sam ponosna da se tradicija nastavlja, da i ove godine imamo osvajače Lige prvaka. Luka, mrtva trka se nastavlja, rezultat je sad 4:4. Međutim, Mateo, nemoj se opuštati, jer se ovaj neće tako skoro prestati igrati. Sad već imamo toliko puno klupskih prvaka Europe pa vama svima skupa želim da za nekoliko tjedana osvojimo reprezentativni naslov europskog prvaka', rekla je Iva Olivari, a salom se prolomio spontani pljesak.

'Hvala svima na čestitkama, drago mi je što sam opet s vama. Vjerujem da ćemo na Euru biti pravi', poručio je Mateo.